Romániai foglalkoztatás
Cikk, Hír

Romániai foglalkoztatás

2018-02-13
Milyen feltételekkel foglalkoztathat magyar munkáltató román munkavállalót romániai munkavégzési hellyel?

Román állampolgárságú munkavállaló Romániában történő munkavégzése esetén a magyar munkáltatónak elsőként azt kell megállapítania, hogy jogviszonyukra melyik állam munkajogát kell alkalmaznia. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 3. § (2) bekezdése alapján az Mt.-t – eltérő megállapodás hiányában – akkor kell alkalmazni, ha a munkavállaló a munkát rendszerint Magyarországon végzi. Ennek értelmében tehát a munkáltató és a munkavállaló között fenn áll a jogválasztás szabadsága. A felek között létrejött jogviszonyra azt a jogot kell alkalmazni, amelyet a felek kikötöttek, vagy választottak. Itt fontosnak tartanánk megjegyezni, hogy például az Mt. 102. § (1) bekezdése szerinti munkaszüneti napok és a Romániában munkaszüneti napnak minősülő munkanapok eltérhetnek egymástól, így a munkaszüneti napon történő foglalkoztatás szabályainál a román munkajog szabályait kell értelemszerűen alkalmazni.

A román munkavállaló Romániában történő foglalkoztatása esetén a magánszemély társadalombiztosítására a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló Európai Parlament és Tanács 883/2004/EK rendeletének (EK rendelet) szabályait kell alkalmazni. Az EK rendelet 11. cikke értelmében, a munkavállalóként egy tagállamban tevékenykedő magánszemélyre annak az államnak a társadalombiztosítási jogszabályait kell alkalmazni, ahol a munkát végzi. Ennek értelmében tehát a román társadalombiztosítási szabályok vonatkoznak a munkavállaló egyéni járulékaira és a munkáltatót terhelő járulékokra is. Miután a magyar társadalombiztosítás nem terjed ki a Romániában munkaviszonyban foglalkoztatott román munkavállalóra, a munkáltatónak nincs jelentési kötelezettsége a  T1041-es nyomtatványon. A munkavállalót a román társadalombiztosítási szabályok szerint, Romániában kell bejelenteni a biztosítottak körébe. Az EK rendelet végrehajtására kiadott 987/2009/EK rendelet 21. cikke rendelkezik arról, hogy a munkáltató hogyan tudja rendezni kötelezettségét az alkalmazandó jog szerinti államban, Romániában.  A 21. cikk (1) bekezdése értelmében, ha munkáltatónak nincs székhelye, vagy telephelye Romániában, be kell jelentkeznie a román hatóságnál, mint foglalkoztatónak és a román szabályok szerint teljesíteni a munkavállaló bejelentésével és a járulék bevallással illetve járulékfizetéssel kapcsolatos kötelezettséget.

A végrehajtási rendelet 21. cikkének (2) bekezdése arra is lehetőséget ad, hogy a munkaszerződésben a munkáltató megállapodjon a munkavállalóval abban, hogy a biztosítottak körébe történő bejelentési, járulék bevallási és járulék befizetési kötelezettséget a munkáltató nevében a munkavállaló teljesítse, a román szabályoknak megfelelően. Amennyiben a kötelezettségek teljesítésével a munkavállalót bízza meg a munkáltató, erről a tényről a román adóhatóságot levélben tájékoztatni kell.

A munkavállaló munkabére utáni személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség is Romániában keletkezik. A román-magyar kettős adóztatást elkerülő 1996. évi XCIX. törvény 16. cikke arról rendelkezik, hogy a munkaviszonyból származó jövedelem fő szabály szerint abban az államban adóköteles, amelyben a munkát végzik, azaz Romániában. 

Saldo-tipp

Érdekli a nemzetközi adózás?

Tanácsadás angol, német, francia nyelven!

Kérjen ajánlatot a tana@saldo.hu címen!

 

Ne maradjon le a változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!