Szociális hozzájárulási adó várható változásai
Cikk, Hír

Szociális hozzájárulási adó várható változásai

2018-07-06
A Parlament előtt a szociális hozzájárulási adóról szóló T/627. számú törvényjavaslat

A Parlament honlapján már olvasható a szociális hozzájárulási adóról szóló törvényjavaslat (T/627), mely az eddig két törvényben szabályozott szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás összevonására tesz javaslatot, és ezzel egyidejűleg az új törvénybe integrálja a megmaradó szociális hozzájárulási adó kedvezményeket.

A jelenleg is szociális hozzájárulási adóalapot képező jövedelmek mellett a korábban egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség alá eső jövedelmek 2019-től már szociális hozzájárulási adóalapot fognak képezni a tervezet szerint. Így többek között 19,5 százalék szociális hozzájárulási adót fog fizetni a kifizető a béren kívüli juttatások, az egyes meghatározott juttatások, a kamatkedvezményből származó jövedelem után. Szintén az általános mértékű szochót kell majd levonni többek között a magánszemélyek vállalkozásból kivont jövedelméből, az osztalék jövedelemből, a vállalkozói osztalékalapból és az árfolyamnyereségből is. A javaslat szerint az átalányadózó mezőgazdasági kistermelő és a tételes költségelszámolást választó nemleges nyilatkozatot benyújtó őstermelő is általános mértékű szociális hozzájárulási adót fog fizetni egészségügyi hozzájárulás helyett.

Kedvezően alakul a saját jogú nyugdíjas személy munkaviszonyban történő foglalkoztatása, amely után a tervezet szerint nem kell majd megfizetni a szociális hozzájárulási adót.

A szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezmények köre is módosul a tervezet szerint, és valamennyi kedvezményt egy helyen, ebben a törvényben fogunk megtalálni. Megszűnik a 25 év alatti és 55 év feletti kedvezmény.

Adókedvezményt lehet figyelembe venni 2019-től a szakképzettséget nem igénylő és mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatottak után, a megváltozott munkaképességű személyek után, valamint a közfoglalkoztatottak után. Nem szűnik meg a pályakezdők, gyermeket nevelők vagy az álláskeresők foglalkoztatásával járó kedvezmény, azonban némiképp átalakul. A továbbiakban munkaerőpiacra lépők kedvezményeként nevesíti a tervezet a kedvezményt. Munkaerő piacra lépőnek az minősül, aki a foglalkoztatás kezdetének hónapját megelőző 275 napon belül legfeljebb 92 napig rendelkezett munkaviszonnyal. A 92 napba a csed, gyed, gyes és gyet, valamint a közfoglalkoztatás idejét nem kell beszámítani.  A munkáltatót 5 évig kedvezmény illeti meg a három vagy több gyereket nevelő munkaerőpiacra lépő nők foglalkoztatása esetén is.

Jelenleg a kedvezményt általános esetben a bruttó munkabér, de legfeljebb 100.000 Ft-ig érvényesítheti a munkáltató. A tervezet szerinti kedvezmények alapjának maximuma a mindenkori minimálbérhez igazodik 2019-től.

Az adó mértéke a jelenlegi tervezet szerint egységesen 19,5 százalék lesz.

Ne maradjon le a változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!