TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2015. 46. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 45. HÉT

NOV
02

44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet

A közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének és közzétételének szabályairól, a hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint az éves statisztikai összegezésről

Hatálybalépés: 2015.11.02.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 164. szám

Az új Közbeszerzési törvény (Kbt.) alapján a Közbeszerzési Hatóság a Ket. és végrehajtási rendelet szabályai szerint jogosult ellenőrizni a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződések teljesítését és módosítását. A záró rendelkezések alapján a Hatóság a hatályba lépést - azaz 2015. november 1-jét - megelőzően megkezdett beszerzések vagy közbeszerzési eljárások eredményeként kötött szerződések módosítását és teljesítését is jogosult vizsgálni.


NOV
02

46/2015. (XI. 2.) MvM rendelet

A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók előzetes regisztrációjáról

Hatálybalépés: 2015.11.02.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 164. szám

A jogszabály a korábbi hivatalos közbeszerzési tanácsadók helyébe lépő új névjegyzék első lépcsős szabályait tartalmazza. Az előzetes regisztrációt kizárólag természetes személyek kérhetik, a rendeletben meghatározott feltételekkel, 40.000 Ft igazgatási szolgáltatási díj ellenében. A jogszabály nem tartalmaz mentesítést vagy könnyítést a régi Kbt. szerint regisztrált tanácsadók számára.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

EGYKESZ - Fellélegezhetnek a könyvelők!

Az Nemzetgazdasági Minisztérium törvénymódosító javaslatot készített az egységes NAV folyószámla és az EGYKESZ nyomtatvány körüli kaotikus állapotok rendezésére.


Parlament előtt az élelmiszerlánc felügyeleti díj új szabályozása

T/6978 munkaszámon az Országgyűlés elé terjesztették az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény módosítását. A  tervezet szerint megszűnik az élelmiszerlánc felügyeleti díj korábbi sávos progresszivitása és ezzel együtt a "mentesség" is, helyette egységes 0,1%-os kulccsal fizeti majd a díjat minden érintett vállalkozás.


Problémák az új közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban

Jelenleg nem indítható hirdetménnyel vagy összefoglaló tájékoztatással induló nemzeti közbeszerzési eljárás, mivel az ehhez szükséges rendszerek még nem lettek felkészítve az új előírások szerinti eljárás lebonyolítására.


Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum

Az új közbeszerzési törvény lényegesen megváltoztatta a kizáró okok és alkalmassági feltételek igazolásának módját. Fő szabály szerint - uniós eljárásrendben - az ajánlatban kizárólag az egységes európai közbeszerzési dokumentumot kell benyújtani a kizáró okok alóli mentesülés, valamint az alkalmassági követelményeknek való megfelelés igazolására, majd az eredményhirdetés előtt - az egyéb formai és tartalmi bírálatot követően - a legkedvezőbb ajánlatot tevőt szólítja fel az ajánlatkérő a felhívásban előírt igazolások benyújtására.

A HÉT SALDO ESEMÉNYEI

Adótörvény változások 2016. - Ankétsorozatunk helyszínei és időpontjai már elérhetőek weboldalunkon

Ahogy minden évben, idén is 6 vidéki helyszínen és Budapesten kerül megrendezésre az adótörvények változásáról szóló ankétsorozatunk. Az előadásokon Komplex és Fórum csomaggal rendelkező tagjaink mellett, előzetes jelentkezéssel bárki részt vehet külön díjazás ellenében. Az előadásokon a NAV szakértői adnak tájékoztatást a várható változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.


Okleveles forgalmiadó-szakértő képzés kedvező áron

2015. november 9-én OKJ-s okleveles forgalmiadó-szakértő tanfolyam indult a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igzagatóságának szervezésében. A tanfolyam oktatásai hétfői és szerdai napokon 16.45-ös kezdéssel kerülnek megszervezésre. A képzés díja: csak 120.000,-Ft.
A képzéshez még lehet csatlakozni a saldokurzus.hu oldalon.


Heti Hír-Adó archívum

A Heti Hír-Adó minden héten kedden délelőtt kerül kiküldésre a hírlevélre regisztrált felhasználóinknak. Ha valaki lemaradt róla, vagy esetleg törölte valamelyik számot és szüksége lenne rá, mostantól megtalálja az archívumban. A korábbi számok egy hét eltolással olvashatók, melyek az adozasitanacsadas.hu oldal jobb hasábján található "Heti Hír-Adó archívum" gombra kattintva érhetőek el.


Saldo Tb-bér Klub és Saldo Nonprofit Klub 2016-tól

2016-tól új szolgáltatásokat indítunk, melyekkel speciálisan a nonprofit szervezetekkel, valamint a TB és bér szakfeladatokkal foglalkozó szakembereknek kívánunk segítséget nyújtani.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (BFKH-VVT-2015)

Támogatás mértéke: 80 %
Támogatás összege: max. 2 MFt

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK
NOVEMBER 11-17.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.
NOV
12

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés


NOV
16

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés

 

adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.