TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2015. 47. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 46. HÉT

NOV
13

2015. évi CLXVIII. törvény

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény módosításáról

Hatálybalépés: 2016.01.01.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 172. szám

A környezetvédelmi termékdíj törvényt módosító jogszabály több korábbi fogalom pontosítást tartalmaz, illetve néhány újabb fogalmat is bevezet. Átalányfizetési lehetőséget biztosít a személygépkocsik és a motorkerékpárok termékdíjának vonatkozásában, továbbá szigorítja a termékdíjjal kapcsolatos bírságolás szabályait is.


NOV
13

2015. évi CLXXI. törvény

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény módosításáról

Hatálybalépés: 2015.11.14.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 173. szám

A jogszabály pontosítást tartalmaz arra vonatkozóan, hogy milyen feltételek teljesülése esetén lehet valakit felszámoló biztosnak kinevezni, valamint előírást tartalmaz a felszámolók kötelező továbbképzésével kapcsolatban. Módosítja továbbá csödtörvénynek az elektrronikus árveréssel és pályázattal kapcsolatos szabályait.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Lesz-e online adatátvitel a számlázó programokból?

Sokakban merült fel kérdésként, hogy a számlázó programok 2016-tól előírt kötelező "adóhasági ellenőrzési adatszolgáltatás" funkciója közvetlen online hozzáférést jelent-e a NAV részére a vállalkozás számlázóprogramjához és a kiállított számlák adataihoz? Cikkünkben választ adunk erre a kérdésre.


Megszűnő illetékek a 2016. évtől

A T/6988 számú törvényjavaslat szerint 2016. január 1-től várhatóan számos közigazgatási eljárás válik illetékmentessé.


Bővítette a NAV a 1501 és a 1529EUD nyomtatványokat

A NAV honlapján megjelent a 1501 bevallási nyomtatvány új verziója, amelybe bekerült a társasági adóelőleg kiegészítésből, felajánlás útján történő előadó-művészeti, filmalkotás és látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos  nyilatkozattételi lehetőség, valamint a növekedési adóhitel igénybevételével kapcsolatos bejelentési, adatszolgáltatási lehetőség.

Szintén felkerült a NAV honlapjára a 1529EUD bevallási nyomtatvány új verziója, amelybe bekerült a társasági adóból, felajánlás útján történő előadó-művészeti, filmalkotás és látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos  nyilatkozattételi lehetőség, valamint a növekedési adóhitel igénybevételével kapcsolatos  adatszolgáltatási lehetőség.


Már indítható a Kbt. 113. §-a szerinti közbeszerzési eljárás

A Közbeszerzési Hatóság közleménye szerint a www.kozbeszerzes.hu oldalon rendelkezésre állnak a Közbeszerzési Adatbázis részeként az új Kbt. 113. §-a szerinti összefoglaló tájékoztatás közzétételével kapcsolatos funkciók. Ezzel lehetővé váltak az e paragrafus szerinti hirdetmény közzététele nélküli, de "összefoglaló tájékoztatással" kezdődő közbeszerzési eljárások megindítása. A közlemény a hatóság honlapjának főoldalán, a részletes tájékoztatást az On-line szolgáltatások menüpontban elhelyezett "Az összefoglaló tájékoztatás közzétételének leírása" című dokumentumban olvashatják.

A HÉT SALDO ESEMÉNYEI

Költségvetési konzultációs nap november 19-én

2015. november 19-én kerül megrendezésre a rendszeres költségvetési tagi konzultációs napunk. Az ehavi esemény keretében az egyenlőtlen munkaidő-beosztással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.


Adókonferencia 2016. - Last minute áron

Itt az utolsó lehettőség! Egy hét múlva kezdődik az adókonferencia.  Ha szeretne jelentkezni 2015. november 25-26. között megrendezésre kerülő előadássorozatunkra, most kedvezményes áron megteheti a szabad helyek függvényében.
Az előadásokon a NAV és az NGM munkatársai adnak tájékoztatást a jövő évi adózási és számviteli változásokról. Részletes program és jelentkezés a saldokurzus.hu weboldalon.

Adótörvény változások 2016. - Ankétsorozatunk helyszínei és időpontjai elérhetőek weboldalunkon

Ahogy minden évben, idén is 6 vidéki helyszínen és Budapesten kerül megrendezésre az adótörvények változásáról szóló ankétsorozatunk. Az előadásokon Komplex és Fórum csomaggal rendelkező tagjaink mellett, előzetes jelentkezéssel bárki részt vehet külön díjazás ellenében. Az előadásokon a NAV szakértői adnak tájékoztatást a várható változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.


Okleveles forgalmi adó szakértő és államháztartási mérlegképes könyvelő tanfolyam indult - Még nem késő csatlakozni!

2015 november elején megkezdődtek okleveles forgalmiadó szakértő, valamint államházjtartási mérlegképes könyvelő OKJ-s képzéseink. Amennyiben szeretne csatlakozni a képzésekhez még megteheti a saldokurzus.hu weboldalon az alábbi linkekre kattintva.
okleveles forgalmiadó szakértő, államháztartási mérlegképes könyvelő

 

Heti Hír-Adó archívum

A Heti Hír-Adó minden héten kedden délelőtt kerül kiküldésre a hírlevélre regisztrált felhasználóinknak. Ha valaki lemaradt róla, vagy esetleg törölte valamelyik számot és szüksége lenne rá, mostantól megtalálja az archívumban. A korábbi számok egy hét eltolással olvashatók, melyek az adozasitanacsadas.hu oldal jobb hasábján található "Heti Hír-Adó archívum" gombra kattintva érhetőek el.


Saldo Tb-bér Klub és Saldo Nonprofit Klub 2016-tól

2016-tól új szolgáltatásokat indítunk, melyekkel speciálisan a nonprofit szervezetekkel, valamint a TB és bér szakfeladatokkal foglalkozó szakembereknek kívánunk segítséget nyújtani.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése (GINOP-1.3.4.)

Támogatás mértéke: 75 % (kiemelt jelentőségű helyi TDM szervezetek valamint térségi TDM szervezetek esetén az összes elszámolható költség 85%-a)
Támogatás összege: minimum 10 M Ft (egyes esetekben 30 M Ft) M Ft, maximum 20 M Ft (egyes esetekben 65 vagy 85 M Ft)

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK
NOVEMBER 18-24.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.
NOV
20

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés

 

adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.