TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2015. 48. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 47. HÉT

NOV
19

NAV Közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye a 2015. december 1-je és december 31-e között alkalmazható üzemanyagárakról

Hatálybalépés: 2015.12.01.

Kihirdetésre került: Hivatalos Értesítő 57. szám

A norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásnál 2015. december 1-je és december 31-e között alkalmazható üzemanyagárak.

ESZ 95 ólmozatlan motorbenzin: 332,-Ft/l    Gázolaj: 340,-Ft/l
Keverék: 367,-Ft/l    LPG autógáz: 209,-Ft/l

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Az Art. és egyéb adójogszabályok változásai 2016-tól

Számos ponton változik az Art. 2016-ban. Bevezetésre kerül az adózók minősítése, mely hatással lesz egyes határidőkre, és a kiszabható bírságok összegére is. További adójogszabályokat is módosít az elfogadott törvényjavaslat.


Megszűnik a beszámoló közzétételéért fizetendő 3.000,-Ft-os igazgatási szolgáltatási díj

Módosul a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény.


Számlázó programok tartalmának adatszolgáltatása a NAV részére

2016. január 1-jétől adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezhet az adózónak a számlázó programok adataiból.

A HÉT SALDO ESEMÉNYEI

Vállalkozási konzultációs nap november 26-án

2015. november 26-án kerül megrendezésre tagjaink részére havi vállalkozási  konzultációs napunk. Az ehavi esemény keretében a társasági adó feltöltés általános szabályai mellett egyes speciális szabályokról is tájékoztatást kaphatnak és feltehetik kérdéseiket.


Adókonferencia 2016.

2015. november 25-26. között kerül megrendezésre a 2016. évi adókonferencia. Ha szeretne jelentkezni, most kedvezményes áron megteheti a szabad helyek függvényében.
Az előadásokon a NAV és az NGM munkatársai adnak tájékoztatást a jövő évi adózási és számviteli változásokról. Részletes program és jelentkezés a saldokurzus.hu weboldalon.

Az Időszakos elszámolású (folyamatos teljesítésű) ügyletek szabályainak változásai 2016. - Előadás - Budapest/Győr 

Az Áfa törvény 58. §-ának változása szinte minden vállalkozást  érint. Az új szabályok alapos ismerete és a kellő előkészítő munka elengedhetetlen az új szabályok helyes alkalmazásához. Ebben nyújt segítséget Önöknek közismert előadónk - Vira Sándor okleveles forgalmiadó szakértő. A képzések Budapesten és Győrben kerülnek megrendezésre.


Tagi felületünkön elérhetők az őszi ankétsorozat videoanyagai

2015. évi őszi ankétsorozatunk résztvevői két témában hallgathattak előadásokat. Egyrészt az aktuális számviteli kérdésekről, másrészt az Áfa ellenőrzés gyakorlati tudnivalóiról. Az előadások videoanyaga tagok részére weboldalunk zártkörű tagi felületén érhető el.

Belső Ellenőri Klub rendezvény - november 25.

2015. noember 25-én kerül megrendezésre a Belső Ellenőri Klub következő rendezvénye, melyen Almási Ibolya (BEMSZ belső ellenőri szakértő, belső ellenőrzési vezető) tart előadást a költségvetési tervezés módszertanáról és annak belső ellenőrzéséről
Az előadás helyszíne: 1135 Budapest, Mór u. 2-4. - Saldo Zrt. székház
Az előadás ideje: 2015.11.25. 10.00-14.30


November 30-án kezdetét veszi téli ankétsorozatunk

2015. november 30-án megkezdődik téli előadássorozatunk, melynek során a 2016. évi adóváltozásokról a NAV munkatársai tájékoztatják  a résztvevőket Budapesten és további 6 vidéki helyszínen. Az előadásokra a szabad helyek függvényében még lehet jelentkezni. Az előadások anyaga az előadást megelőzően letölthető lesz weboldalunkról.


Megjelent Periodika című szakmai folyóiratunk idei 6. száma

2015. november 24-én kerül postázásra Periodika című szakmai folyóiratunk idei 6. száma az arra jogosult tagjaink részére. A folyóirat cikkei hamarosan olvashatóak lesznek zártkörű tagi felületünkön is, ahol a korábbi lapszámok cikkeit is olvashatják és kereshetnek is a tartalmak között. Ezzel egyidőben az Adó- és Vámértesítő aktuális száma is kiküldésre kerül.


Creator Duplázó - integrált számviteli rendszer akció

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk Creator duplázó akciónkat. Rendelje meg integrált számviteli rendszerünk bármely modulját 2015. december 31-ig, és egy modul áráért most kettőt kap!

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése (VP5-4.1.1.6-15)

Támogatás mértéke: közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a. (A fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak. A fiatal gazdák által kollektív módon végrehajtott projektek összesen 20 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.)
Támogatás összege: maximum 50 millió Ft (kollektív beruházás esetén maximum 100 millió Ft)

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK
NOVEMBER 25- DECEMBER 1.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.
NOV
25

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés


NOV
30

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés

 

adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.