TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2016. 5. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 4. HÉT

Az Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2016 január 25 - január 31. között kiadott lapszámaiban a szakmát érintő érdemi joganyag vagy tájékoztatás nem került kihirdetésre.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Mikor 5% az építőipari szolgáltatás Áfája? (Az Áfa tv. 10. § d) pont értelmezése)

A lakások 5%-os Áfakulcsának bevezetésével az Áfa törvény egy eddig lappangó hibájára hívta fel a figyelmet. Egyelőre bizonytalan annak megítélése, hogy a 10. § d) pont szerinti speciális termékértékesítés kapcsán mikor lehet a kedvezményes adókulcsot alkalmazni.


Iparűzési adó megállapítása speciális szabály szerint KATA alanyok számára

2016. február 15-ig tehetik meg bejelentésüket a helyi adóhatósághoz azok a KATA alanyok, akik 2016. évi iparűzési adójukat nem az általános szabályok szerint akarják megállapítani.


Közeledik a jegyzett tőke feltöltés határideje - II/I. rész

Az 2014. március 15-én hatályba lépett új Ptk. előírásai szerint a korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb 2016. március 15-ig minimum 3.000.000,-Ft-ra kell emelniük a jegyzett tőkéjüket. Erre több módszer is rendelkezésükre áll, melyekről kétrészes cikksorozatunkban olvashatnak.


A szakképzési hozzájárulás változásai és a 1608-as nyomtatvány

2016. január 1-től bűvült a szakképzési hozzájárulási kötelezettség csökkentő lehetőségek száma, mellyel a gyakorlati képzést folytatók élhetnek. Ezek már az előleg bevallási kötelezettség teljesítésekor is érvényesíthetők.

SALDO ESEMÉNYEK

Ankétsorozat a számviteli törvény és társasági adó 2016. évi változásairól és a 2015-ös üzleti év zárásával kapcsolatos teendőkről

Előadássorozatunk Budapesten és 6 vidéki helyszínen kerül megrendezésre.
   
Előadók:
Botka Erika - MSZSZE főtitkár
  Ácsné Molnár Judit - NAV osztályvezető
  Stieberné Hörcsik Mária - gazdasádi tanácsadó
  Bertalanné Danó Katalin - gazdasági tanácsadó
 
Helyszínek és időpontok
február 22. Debrecen március 3. Miskolc
február 25. Budapest március 7. Szeged
március 1. Győr március 9. Zalaegerszeg
    március 10. Pécs
 
A Heti Hír-Adó 2016. 4. heti számában az előadássorozat első két időpontja tévesen került közlésre. A helyes időpontok február 22. (Debrecen) és február 25. (Budapest) Az esetleges kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.

Előadás - Munkajogi teendők, aktualitások és várható változások

2016. február 11-én Budapesten kerül megrendezésre a munkajog időszerű kérdéseivel foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Kártyás Gábor és dr. Takács Gábor tájékoztatják Önöket a szakma aktualitásairól.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.


Előadás - Szakképzési Hozzájárulás 2016.

2016. február 16-án Budapesten kerül megrendezésre a szakképzési hozzájárulás 2016. évi változásaival foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Matlné  Kisari Erika a NAV munkatársa tájékoztatja Önöket az aktuális változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.


Előadás - A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény 2016. évi változásai, gyakorlati kérdések

2016. február 19-én Budapesten kerül megrendezésre a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény 2016. évi változásaival foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Farkasné Gondos Krisztina tájékoztatja Önöket az aktuális változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése (VP2-6.3.1-16)

Támogatás mértéke:

akár 100%

Támogatás összege: 15 000 eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre, két részletben

Egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztések (EFOP-4.1.1-15)

Támogatás mértéke:

maximum 100 %

Támogatás összege: minimum:
maximum:

150 MFt
1500 MFt

 

Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével (VP-2-4.1.3.1.-16)

Támogatás mértéke:

jellemzően 50 %

Támogatás összege: egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft,
kollektív projekt esetén maximum 1 milliárd Ft


Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása (VP5-8.4.1.-15.)

Támogatás mértéke:

akár 100 %

Támogatás összege: fafajtól és károsodás mértékétől függően eltérő (1000-2000 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként)

 

adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.