TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2016. 6. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 5. HÉT

Az Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2016. február 1 - február 7. között kiadott lapszámaiban a szakmát érintő érdemi joganyag vagy tájékoztatás nem került kihirdetésre.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Utólag igénybe vehető a látvány-csapatsport támogatás adókedvezménye

Az elmúlt években számos vállalkozás vesztette el a látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos társasági adó kedvezményét amiatt, hogy a SPORTBEJ nyomtatványt nem nyújtották be az előírt határidőig. A Tao törvény 2016. május 31-ig ad lehetőséget arra, hogy az érintett adózók kérelemmel forduljanak az adóhatósághoz, melynek kedvező elbírálása esetén jogosultak lehetnek az adókedvezmény utólagos érvényesítésére.


Február 15-ig lehet az egyszerűsített Szja bevallást választani

A személyi jövedelemadó önadózással történő megállapításának egyik lehetséges - és aránylag egyszerű - módja az egyszerűsített bevallás,  melyre az Art. és az Szja törvény utoljára a 2015. évben megszerzett jövedelmek kapcsán ad lehetőséget. Szerepét folyamatosan átveszi az idei évtől bevezetett adónyilatkozat intézménye, mely még tovább egyszerűsíti az Szja bevallás elkészítését a magánszemélyek számára.


Közeledik a jegyzett tőke feltöltés határideje - II/II. rész

Az 2014. március 15-én hatályba lépett új Ptk. előírásai szerint a korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb 2016. március 15-ig minimum 3.000.000,-Ft-ra kell emelniük a jegyzett tőkéjüket. Erre több módszer is rendelkezésükre áll, melyekről kétrészes cikksorozatunkban olvashatnak.

SALDO ESEMÉNYEK

Ankétsorozat a számviteli törvény és társasági adó 2016. évi változásairól és a 2015-ös üzleti év zárásával kapcsolatos teendőkről

Előadássorozatunk Budapesten és 6 vidéki helyszínen kerül megrendezésre.
   
Előadók:
Botka Erika - NGM főosztályvezető-helyettes
  Ácsné Molnár Judit - NAV osztályvezető
  Stieberné Hörcsik Mária - gazdasádi tanácsadó
  Bertalanné Danó Katalin - gazdasági tanácsadó
 
Helyszínek és időpontok
február 22. Debrecen március 3. Miskolc
február 25. Budapest március 7. Szeged
március 1. Győr március 9. Zalaegerszeg
    március 10. Pécs
 
A Heti Hír-Adó 2016. 4. heti számában az előadássorozat első két időpontja tévesen került közlésre. A helyes időpontok február 22. (Debrecen) és február 25. (Budapest) Az esetleges kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.
 

Előadás - Munkajogi teendők, aktualitások és várható változások

2016. február 11-én Budapesten kerül megrendezésre a munkajog időszerű kérdéseivel foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Kártyás Gábor és dr. Takács Gábor tájékoztatják Önöket a szakma aktualitásairól.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.


Előadás - Szakképzési Hozzájárulás 2016.

2016. február 16-án Budapesten kerül megrendezésre a szakképzési hozzájárulás 2016. évi változásaival foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Matlné  Kisari Erika a NAV munkatársa tájékoztatja Önöket az aktuális változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.


Előadás - A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény 2016. évi változásai, gyakorlati kérdések

2016. február 19-én Budapesten kerül megrendezésre a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény 2016. évi változásaival foglalkozó előadás a Saldo Zrt. Felnőttképzési Igazgatóságának szervezésében, melynek keretében Farkasné Gondos Krisztina tájékoztatja Önöket az aktuális változásokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Részletes információ és jelentkezés a saldokurzus.hu oldalon.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Gyakornoki program pályakezdők támogatására (GINOP-5.2.4)

Támogatás mértéke:

akár 100%

Támogatás összege: minimum 1,9 MFt, maximum 30 MFt

Ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével (VP-2-4.1.3.2.-16)

Támogatás mértéke:

általában maximum 50 %

Támogatás összege: egyéni projekt esetén maximum 75 MFt,
kollektív projekt esetén maximum 150 MFt

Gyógy- és fűszernövény termesztés fejlesztése (VP2-4.1.3.3-16)

Támogatás mértéke:

általában maximum 50 %

Támogatás összege: egyéni projekt esetén maximum 50 MFt,
kollektív projekt esetén maximum 100 MFt

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK
FEBRUÁR 10-16.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.
FEB
10

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés


FEB
12

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés


FEB
15

Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés

 

adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.