TANÁCSADÓ IGAZGATÓSÁG

2016. 9. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 8. HÉT

Az Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2016. február 22 - február 28. között kiadott lapszámaiban a szakmát érintő érdemi joganyag vagy tájékoztatás nem került kihirdetésre.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Mégsem kell megemelni a Kft-k tőkéjét az idén?

2016. február 26-án T/9379 számon terjesztették a Parlament elé azt a törvénymódosító javaslatot, mely szerint várhatóan meghosszabbítják a Kft-k törzstőke feltöltési határidejét, valamint az egyesületek, alapítványok és gazdasági társaságok alapító okirat módosítási kötelezettségét 2017. március 15-ig.


Magyar vállalkozók is kérhetnek állásfoglalást határokon átnyúló ügyletekkel kapcsolatbank

Bővült a határon átnyúló Héa ügyletekkel kapcsolatos állásfoglalásokat feldolgozó tesztrendszer. Mostantól már 18 ország érintettjei kérhetnek állásfoglalást a résztvevő tagállamok közti ügyletek kapcsán felmerülő Héa kérdésekről.


Import termék más EU tagállamban történő vámkezelésének Áfa-beli kezelése

Mi történik ha a harmadik országból érkező terméket más Eu tagállamban vámkezelik és utána kerül a magyar vevőhöz? Hogyan kell ezt az ügyletet kezelni a hazai Áfa bevallásban?


Szociális biztonság az Európai Unióban

Magyar nyelven is elérhető a Foglalkoztatásért, Szociális Ügyekért és Társadalmi Befogadásért Felelős Főigazgatóság honlapja, melyen sok hasznos információt találhatun a közösségi szabályozással kapcsolatban.

SALDO ESEMÉNYEK

2016. február 22-én megkezdődött a tavaszi ankétsorozat a számviteli törvény és társasági adó 2016. évi változásairól és a 2015-ös üzleti év zárásával kapcsolatos teendőkről

Előadássorozatunk Budapesten és 6 vidéki helyszínen kerül megrendezésre.
   
Előadók:
Botka Erika - NGM főosztályvezető-helyettes
  Ácsné Molnár Judit - NAV osztályvezető
  Stieberné Hörcsik Mária - gazdasádi tanácsadó
  Bertalanné Danó Katalin - gazdasági tanácsadó
 
További helyszínek és időpontok
március 1. Győr március 7. Szeged
március 3. Miskolc március 9. Zalaegerszeg
    március 10. Pécs
       

Előadás - Civil szervezetek évvégi zárása, adózási, számviteli teendői

A 2016. március 10-én megrendezésre kerülő kreditpontos képzés keretében Gottgeisl Rita tájékoztatja a résztvevőket a civil szervezetek éves zárásához kapcsolódó speciális adózási és számviteli feladatokról és előírásokról.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Barnamezős területek rehabilitációja (TOP-6.3.1-15)

Támogatás mértéke:

100%

Támogatás összege: A támogatás minimum és maximum összege a felhívás területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében kerül szabályozásra (minimum 50 millió Ft, maximum 176-1225 millió Ft)

Helyi gazdaságfejlesztés a megyei jogú városokban (TOP-6.1.3-15)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege: A támogatás minimum és maximum összege a felhívás területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében kerül szabályozásra (minimum 250 millió Ft, maximum 400-1740 millió Ft)
adozasitanacsadas.hu 06-1-237-9820 tana@saldo.hu

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük [unsubscribe]kattintson ide,[/unsubscribe] vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.