Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 19. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 18. HÉT

MÁJ.
2.


96/2016. (V. 2.) Korm. rendelet

A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet módosításáról

Hatálybalépés: 2016. 05. 03.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 61. szám

A módosítások a támogatottakra vonatkozóan a támogatható programok definícióit, az elszámolás, ellenőrzés egyes szabályait és a támogatási összeg felhasználásának rendelkezéseit érintik. A módosítások 2016. május 3-i hatállyal lépnek életbe és fő szabály szerint a folyamatban lévő sportprogramokra vonatkozóan is kell már azokat alkalmazni.

MÁJ.
4.

2016. évi XXXII. törvény

A közigazgatási bürokráciacsökkentés keretében egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról

Hatálybalépés: 2016. 05. 05.
Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 64. szám

A törvény számos korábbi jogszabályt módosít a bürokráciacsökkentés jegyében. Egyéb változások mellett a jogalkotó több esetben lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes eljárásokban - az igénylő kérése alapján - az eljáró hatóság értesítse az ügyben érintett további szerveket.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

A személyi jövedelemadó várható változásai 2016. év közben és 2017-től

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló T/10537 számú törvényjavaslat várhatóan számos ponton módosítja az Szja törvényt.
Bővebben
A KATA és az EVA várható változásai 2017-től

A 2017. évi adócsomag - melyet a múlt héten terjesztettek a Parlament elé - fontos kedvező változásokat tartogat a KATA és EVA alany adózók számára is.
Bővebben
Ahány csillag annyiféle...

Érdekes információk az Európai Unió tagállamainak adózásáról, avagy adózási "Tudtad-e?".
Bővebben
Az AEO tanúsítványok újraértékelése

Az Uniós Vámkódex és a nemzeti vámjogszabály módosítása kapcsán a Vámhatóság újraértékeli a 2016. május 1. előtt kiadott AEO tanúsítványokat.

Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Költségvetési tagjaink május 11-én újra kérdezhetnek Lilliné Fecz Ildikótól

Május 11-én 9-13 óra között ismét személyesen Lilliné Fecz Ildikónak tehetik fel kérdéseiket költségvetési tagjaink a 06-1/237-9832-es telefonszámon.
Bővebben
Előadás - Költségvetési szerveket érintő gyakorlati áfa kérdések

Nagyné Véber Györgyi - a költségvetési szerveket érintő speciális áfa szabályok ismert szakértője tart előadást a Saldo Zrt. szervezésében.
Saldo-tagok kedvezményes áron vehetnek részt a rendezvényen.
Bővebben
Belső Ellenőrök Klubja - 2016. május 18.
A Belső Ellenőrök Klubjának soron következő rendezvényén az alábbi két témában hallgathatnak előadást:
  • A számviteli törvény változásának hatása a költségvetési szervek szabályzataira
    Almási Ibolya - BEMSZ belső ellenőri szakértő, belső ellenőrzési vezető
  • Az új közbeszerzési törvény szerinti eljárások ellenőrzésének tapasztalatai
    Murvai László - Saldo Zrt. felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó
Bővebben
Képzés - Bér- és TB ügyintéző kombinált képzés indul májusban

Az idő pénz! És most igazán sokat spórolhat. Májusban induló kombinált képzésünkkel két képesítést szerezhet egy év alatt.
Bővebben
Kétnapos IFRS szakmai kurzus májusban

A 2016. május 26-án és május 27-én megrendezésre kerülő képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az IFRS szerinti beszámolót és átfogó képet kapjanak a nemzetközi számvitelről.
A május 15-ig jelentkező résztvevők 6.000,-Ft kedvezményben részesülnek.
Bővebben
Együttműködési megállapodást kötött a Budapester Zeitung és a Saldo
A megállapodás keretében a Saldo Zrt. látja el aktuális adózási, vámszakmai, gazdasági hírekkel a lap olvasóit.
A Budapester Zeitung-ot (BZ) a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett német Jan Mainka alapította 1999-ben. Az újság jellemzően a Magyarországon tevékenykedő, németajkú üzletembereket célozza meg. A főszerkesztő 2003-ban megalapította a BZ angol nyelvű testvérlapját a The Budapest Times-ot. 2015 óta mindkét hetilap, napilap formátummal is jelentkezik. Kérjen ingyenes mintapéldányokat a jan.mainka@bzt.hu e-mail címen.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára (KEHOP-5.2.9)
Támogatás mértéke:
100%
Támogatás összege:
minimum: 50 MFt
maximum: 250 MFt
A társadalmilag és fizikailag leszakadó, vagy leszakadással veszélyeztetett településrészeken élő lakosság életminőségének javítása (VEKOP-6.2.2-15)
Támogatás mértéke:
100%
Támogatás összege:
minimum: 100 MFt
maximum: 800 MFt

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

MÁJUS 11-17.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

MÁJ.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
MÁJ.
17.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
Tisztelt Partnereink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. május 2-tól minden - SALDO Zrt. által üzemeltetett - weboldalon új Adatkezelési tájékoztató található.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!