Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 22. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 21. HÉT

MÁJ.
24.
18/2016. (V. 24.) MNB rendelet

A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről

Hatálybalépés: 2016. 05. 25.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 72. szám

2016. május 24-i döntésével a jegybank tovább csökkentette az alapkamat mértékét. A kamat mértéke május 25-től 0,90%
MÁJ.
25.
14/2016. (V. 24.) MvM rendelet

A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről

Hatálybalépés: 2016. 06. 25.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 73. szám

Az új közbeszerzési törvény vezette be a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó bevonásának kötelezettségét (uniós eljárásrendben, és EU-s támogatás esetén). A 46/2015. MvM rendeletet felváltó szabályozás a szaktanácsadók korábbi előzetes regisztrációját szigorítja, megemeli a kötelező felelősségbiztosítás mértékét, előírja a szakmai továbbképzés kötelezettségét. A korábban már nyilvántartásba vett szaktanácsadók vonatkozásában egyszerűsített regisztrációt (megújítást) tesz lehetővé.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Május 31. - Határidő dömping

A beszámoló közzététele mellett számos határidő esik május 31-ére. A társasági adó bevallásán kívül ez a nap fontos időpont az iparűzési adó, a reklámadó és más adónemek, valamint adatszolgáltatások szempontjából is.
Bővebben
A Kisvállalati adó várható változásai 2017-től

Az adótörvények módosításáról szóló törvénytervezet fontos változásokat tartalmaz a KIVA alanyok számára is. Várhatóan emelkedik az adónem választásánál meghatározott létszámkorlát, változik az adó alapjának meghatározása és a korrekciós tételek is.
Bővebben
Központi költségvetési szervek irodaszer beszerzései

Újabb „kiemelt termékcsoport” vonatkozásában lépett hatályba központosított keretmegállapodás: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által kötött „Irodai papírok, papíráruk, író- és irodaszerek szállítása” tárgyú keretmegállapodás 2016. május 23-án lépett hatályba.
Bővebben
Újabb állomásához érkezett az európai héa-reform
A Héa Szakértői Csoport (VAT Expert Group) 2016. május 20-án véleményt adott közre a Bizottság áprilisban megjelentetett Cselekvési Tervéről.
A Szakértői Csoport üdvözli az EU Bizottság arra irányuló törekvéseit, hogy a rendeltetési hely szerinti adóztatás elvét minél hatékonyabban juttassa érvényre a vállalkozások közötti, határokon átnyúló kereskedelmi tranzakciókban, valamint, azonos versenyfeltételeket biztosítson az EU-n belüli határokon átnyúló és a belföldi ügyletek esetében.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Előadás - Az egyenlőtlen munkaidő-beosztás gyakorlati alkalmazása
A Saldo Zrt. nagy szakmai tapasztalattal rendelkező tanácsadói tartanak előadást az egyenlőtlen munkaidő-beosztással kapcsolatos gyakorlati kérdésekről és azok alkalmazásáról.

Előadók:
  • Kissné Horváth Marianna
  • Greskóné Koller Krisztina
Időpontok és helyszínek:
Bővebben
Áttérés az IFRS-ek alkalmazására egyedi beszámolás céljára
Bíróné Zeller Judit a Nemzetgazdasági Minisztérium Számviteli és Felügyeleti Főosztályának közigazgatási főtanácsadója tart előadást azoknak a szakembereknek, akik a közeljövőben tervezik az IFRS alkalmazását egyedi beszámolás céljára.
Helyszín: Saldo Zrt. - 1135 Budapest, Mór u. 2-4.
Időpont: 2016. június 16. 10.00-15.00
Bővebben
Előadás - Eszközök év végi értékelése, leltározása
Stieberné Hörcsik Mária a Saldo Zrt. közismert számviteli szakértője tart előadást az eszközök év végi értékeléséről és leltározásáról.
Helyszín: Saldo Zrt. - 1135 Budapest, Mór u. 2-4.
Időpont: 2016. június 17. 10.00-13.00
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
nem releváns (átalányalapú elszámolás)
Támogatás összege:
A támogatás összege a fafajtól és az elvégzett tevékenységektől függően, euro/hektár összegben kerül meghatározásra. Támogatható tevékenységek különösen: erdőtelepítés, kieső jövedelem, kerítés-villanypásztor, padka és erdőszegély.
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!