Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 29. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 28. HÉT

JÚN.
13.
187/2016. (VII. 13.) Korm. rendelet

Egyes kormányrendeleteknek a belső kontrollrendszer és az integritásirányítási rendszer fejlesztésével összefüggő módosításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 104. szám

Hatálybalépés: 2016. 10. 01.; 2017. 01. 01.

Több ponton módosult az államigazgatási szervek integritási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II.25.) Korm. rendelet. Az új előírások szerint az államigazgatási szerveknek évente december 31-ig éves intézkedési tervet kell megfogalmazni a kockázatok kezelésére, amely a munkaterv melléklete.
Az államigazgatási szervek vezetőinek a belső kontrollrendszer egyes elemei működtetésének koordinálására integritás tanácsadót kell kijelölni és ennek működtetéséről nyilatkoznia kell a Bkr. 1. sz. melléklete szerinti vezetői nyilatkozatban. Ezzel összefüggésben a 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (Bkr.) is módosult.
JÚN.
13.
Köf.5016/2016/4. számú határozat

A Kúria Önkormányzati Tanácsának határozata

Ismét döntött a Kúria telekadó ügyben, melynek során a korábbi helyi adóra vonatkozó döntésekkel egyezően megállapította, hogy a helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. 6. § c) pontjába ütközik az az adómérték, amely nincs tekintettel a telkek eltérő sajátosságaira.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

EKÁER változások 2016. augusztus 1-től

Több ponton módosultak illetve új bekezdésekkel egészültek ki az adózás rendjéről szóló törvény EKÁER-rel kapcsolatos szabályai. Bár a változások mennyisége nem nagy, a mindennapi életre gyakorolt hatásuk igen jelentős és az adóalanyok széles körét érinti. A változások 2016. augusztus 1-jén lépnek hatályba.
Bővebben
Élelmiszerlánc felügyeleti díj fizetési határidő - július 31.

Az élelmiszerlánc felügyeleti díj bevallási határideje május 31-e volt. A bevallott kötelezettség összegét két egyenlő részletben kell megfizetni. Az első részlet megfizetésének esedékessége 2016. július 31-e.
Bővebben
Alanyi adómentesség választására jogosító összeghatárok az Európai Unióban
Az általános forgalmi adóban az alanyi adómentesség alapvetően a kezdő vállalkozásokat és a kisvállalkozókat segíti. Értékhatára tagállamonként eltérő lehet, sőt vannak olyan államok, ahol alanyi adómentességre nincs is lehetőség.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Konzultációs nap költségvetési Saldo tagok részére

Július havi költségvetési konzultációs napunkon a kiküldetéssel kapcsolatos számviteli szabályokról, valamint a államháztartási számvitelben alkalmazható árfolyamokról tájékozódhatnak.

Időpont: 2016. július 21. 10.00-12.00 óra
Helyszín: Saldo Zrt. székháza - Budapest
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
közép-magyarországi régióban 40%,
a nem közép-magyarországi régióban 50%
Támogatás összege:
maximum 200 M Ft

ADÓZÁS ESEMÉNYEK

JÚLIUS 20 - 26.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

JÚL.
20.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
JÚL.
25.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
ÁLLÁSLEHETŐSÉG

A KPMG Tanácsadó Kft. kezdő, vagy már tapasztalattal rendelkező bérszámfejtő szakembert keres.

Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!