Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 32. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 31. HÉT

AUG.
2.
237/2016. (VIII. 2.) Korm. rendelet

Az egyes szakképzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 115.

Hatálybalépés: 2016. 08. 10.

2016. augusztus 2-án több, a szakképzés területét szabályozó kormányrendelet  változása jelent meg a 115. számú Magyar Közlönyben. A változásokat egységesen 2016. augusztus 10.-i hatállyal lépnek életbe.
Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárási szabályairól szóló 150/2012. (VII.6.) Kormányrendelet szerint a felnőttképzést folytató intézményeknek a 2016. augusztus 31-ig megkezdett iskolarendszeren kívüli képzéseiket a 2016. január 1-én hatályos OKJ, szakmai és vizsgakövetelmények, valamint kerettantervek szerint kell befejezniük. 
A módosítás következtében egyes  Munkaerőpiaci Alapból, GINOP, TOP valamint EFOP forrásból finanszírozott 2016. december 31-ig elindított képzések esetén is a korábbi szabályozás szerint kell a képzéseket befejezni.
Néhány pontban módosult és kiegészült az Országos Képzési Jegyzék is.
A rendelet szerint közel 900 sorral bővült a szakmai követelménymodul a 217/2012. (VIII.9.) Kormányrendeletben, valamint a korlátozottan támogatott szakképzések keretszámai három megyében változtak a 297/2015. (X.13.) Kormányrendelet módosítása nyomán.


 

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Minden túlrakott autóra kell EKÁER szám?

Az EKÁER rendszer szabályainak augusztus 1-i módosítása komoly fejtörést okoz a vállalkozásoknak, mivel a legtöbb cég életében előfordul olyan gazdasági esemény, aminél szóba kerülhet az EKÁER szám kérdése és egy esetleges hiba következtében súlyos bírságtételekkel kell számolniuk. Ráadásul ezen bírságok köre is bővült a jelenlegi módosítások kapcsán.
Bővebben
Héa eLearning modulok már magyar nyelven is
 
Az Európai Bizottság honlapján a hozzáadottérték-adó uniós vonatkozásainak minél teljesebb körű megismerését célzó, 12 modulból álló elektronikus oktatási anyag mostantól magyar nyelven is hozzáférhető. 
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

 Öszi ankétsorozat a számvitel és az áfa aktuális kérdéseiről

Őszi előadássorozatunk 2016. szeptember 7-26. között 6 vidéki helyszínen és Budapesten kerül megrendezésre. Az előadásokon a Saldo Zrt. szakértői tájékoztatják Önöket a mérlegtételek évvégi értékelésével és a kiegészítő melléklettel kapcsolatos számviteli szabályokról,  továbbá az áfa aktuális kérdéseiről.
Bővebben
Okleveles adóellenőrzési szakértő képzés indul augusztus 26-tól

A képzés elvégzését követően a résztvevő képes hazai vagy nemzetközi vállalkozások, vállalatcsoportok egészét érintő nem rutinjellegű üzleti ellenőrzésére, adóhatósági alkalmazottként akár más országok adóellenőreivel együttműködve.

Kezdés: 2016. augusztus 26.
Képzési időpontok: péntekenként 14:30-20:00
Helyszín: Saldo Zrt. székháza - Budapest
Bővebben
Előadás a 2017-től átalakuló Cafetéria rendszerről
  • Hogyan változnak a Cafetéria szabályok jövőre?
  • Milyen juttatásokat adhat a munkáltató a dolgozóinak kedvezményes adózás mellett?
  • Hogyan változik a béren kívüli juttatások köre?
Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat Kissné Horváth Mariannától a Saldo Zrt. ismert szakértőjétől 2016. szeptember 19-én.
Bővebben
Könyvajánlat - Lilliné Fecz Ildikó: Államháztartási számvitel a gyakorlatban III. kötet

Lilliné Fecz Ildikó államháztartási számvitellel foglalkozó könyvének III. kötete kedvezményes áron előrendelhető a Saldo kiadó webshopjában. A könyv megjelenése augusztus közepén várható.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
max. 100%
Támogatás összege:
minimum  18 M Ft
maximum 25 M Ft

ADÓZÁS ESEMÉNYEK

AUGUSZTUS 10 -16.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

AUG.
10.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
AUG.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
AUG.
13.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
AUG.
15.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!