Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 34. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 33. HÉT

AUG.
16.
238/2016. (VIII. 16.) Korm. rendelet

Az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak bérfejlesztéséről, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 118.

Hatálybalépés: 2016. 08. 17.; 2017. 01. 01.; 2017. 03. 01.

A kormányrendelet módosítja az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet, annak egyes mellékleteit, az ott rögzített finanszírozási összegeket.

Módosítja továbbá az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 256/2013. (VII. 5.) Korm. rendeletet is. Ez alapján az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá tartozó egészségügyi dolgozót, vagy egészségügyben dolgozót 2016. szeptember, október, november és december hónapra tekintettel bérkiegészítés illeti meg.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

26,5%-os béremelés az egészségügyben

2016-ban kormányrendeletben szabályozott módon átlagosan 26,5 százalékos béremelést kapnak a szakdolgozók, valamint a szakorvosok és a szakgyógyszerészek bére 107 ezer forinttal nő. Minderre 19,2 milliárd forint pluszforrást biztosít a költségvetés.
Bővebben
Külföldön bérelt személyautó után is kell cégautóadót fizetni?
Számos vállalkozásnál fordul elő, hogy egy kiküldetés, vagy utazás során személygépkocsit bérelnek külföldön. Sokakban fel sem merül a gyanú, hogy ezen gépjárművek után is keletkezhet cégautóadó fizetési kötelezettség.
Bővebben
Áfa-hírek a nagyvilágból

Csökkenő adminisztráció Csehországban, szigorodó szabályozás Luxemburgban és speciális adómentességek Oroszországban.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Konzultációs nap vállalkozási Saldo tagok részére

2016. augusztus 25-én megrendezésre kerülő vállalkozási konzultációnkon a 2017-től életbe lépő új jövedéki törvény szabályaival ismerkedhetnek meg, valamint feltehetik kérdéseiket a Saldo Zrt. szakértőjének.
Bővebben
Kérdezzen Lilliné Fecz Ildikótól

2016. augusztus 25-én 9.00-12.00 óra között Lilliné Fecz Ildikó okleveles könyvvizsgáló várja átalánydíjas szerződéssel (Saldo tagsággal) rendelkező partnereink kérdéseit költségvetési számviteli témakörben.
Bővebben
Előadás - Költségvetési szerveket érintő gyakorlati áfa kérdések
Nagyné Véber Györgyi - a költségvetési szerveket érintő speciális áfa szabályok ismert szakértője tart előadást a Saldo Zrt. szervezésében.
Saldo-tagok kedvezményes áron vehetnek részt a rendezvényen.
Bővebben
A Belső Ellenőri Klub következő rendezvénye - 2016. szeptember 13.

A Belső Ellenőri Klub soron következő rendezvénye 2016. szeptember 13-án 10.00-15.00 óra között kerül megrendezésre a Saldo Zrt. székházában.

Előadók és témák:
  • Dr. Janza Péter osztályvezető - Főpolgármesteri Hivatal Belső Ellenőrzési osztály: A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló kormányrendelet évközi és 2017. évtől hatályba lépő módosításai
  • Szmetana György Tibor BEMSZ ellenőrzési szakértő, Törökbálint Önkormányzatának belső ellenőrzési vezetője Belső ellenőrzés, fókuszban az iparűzési adó ellenőrzése
Bővebben
Könyvajánlat - 3 új kötettel bővült a Saldo Kiadó kínálata
A kiadványok kedvezményes áron megrendelhetők a Saldo kiadó webshopjában.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
maximum 100%
Támogatás összege:
Ösztöndíj támogatási komponens: 125.000 Ft/félév; Önköltség-támogatási komponens: 400.000 Ft/félév

ADÓZÁS ESEMÉNYEK

AUGUSZTUS 24 - 30.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

AUG.
25.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!