Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 33. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 32. HÉT

A Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2016. augusztus 8. - 14. között kiadott lapszámaiban a szakmát érintő érdemi joganyag vagy tájékoztatás nem került kihirdetésre.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Iskolakezdési támogatás munkáltató által történő juttatásának szabályai

A munkáltató döntésétől függően támogathatja a munkavállalók gyermekeinek iskolakezdését. E támogatásra a munkáltatónak több lehetősége van, de az egyes lehetőségek adójogi megítélése eltér egymástól.
Bővebben
Katásnak, Evásnak "adómentes" a támogatás
Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvényt módosító 2016. évi LXVI. törvény (továbbiakban: Mód. tv.) kedvező változásokat vezet be a Katások és Evások vonatkozásában.
Bővebben
Brexit hatás: csökkenhet a Héa-kulcs Nagy-Britanniában
A Bank of America Merrill Lynch befektetési bank a normál, 20%-os héa-kulcs 17,5%-ra történő, átmeneti csökkentését javasolja a brit pénzügyi kormányzatnak. Elemzésük szerint ezzel az intézkedéssel ellensúlyozhatóak lennének a Brexit angol fizetőeszközre gyakorolt inflációs hatásai és sikerülne szinten tartani a háztartások fogyasztását.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Augusztus 18. - konzultációs nap költségvetési tagjaink részére

Augusztus 18.-án kerül megrendezésre havi konzultációs napunk költségvetési Saldo tagok részére.
E havi költségvetési konzultációnkon a költségvetési szerveknél felmerülő megbízási jogviszonnyal kapcsolódóan tájékozódhatnak.
Bővebben
Öszi ankétsorozat a számvitel és az áfa aktuális kérdéseiről

Őszi előadássorozatunk 2016. szeptember 7-26. között 6 vidéki helyszínen és Budapesten kerül megrendezésre. Az előadásokon a Saldo Zrt. szakértői tájékoztatják Önöket a mérlegtételek évvégi értékelésével és a kiegészítő melléklettel kapcsolatos számviteli szabályokról, továbbá az áfa aktuális kérdéseiről.
Bővebben
Előadás a 2017-től átalakuló Cafetéria rendszerről
  • Hogyan változnak a Cafetéria szabályok jövőre?
  • Milyen juttatásokat adhat a munkáltató a dolgozóinak kedvezményes adózás mellett?
  • Hogyan változik a béren kívüli juttatások köre?
Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat Kissné Horváth Mariannától a Saldo Zrt. ismert szakértőjétől 2016. szeptember 19-én.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
max. 100%
Támogatás összege:
minimum 10 M Ft
maximum 100 M Ft (
a projekt céljától függően eltérő összegig)
Támogatás mértéke:
max. 100%
Támogatás összege:
minimum 18 M Ft
maximum 40 M Ft

ADÓZÁS ESEMÉNYEK

AUGUSZTUS 17 -23.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

AUG.
22.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!