Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 37. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 36. HÉT

A Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2016. szeptember 5-11. között megjelent lapszámaiban a szakmát érintő jogszabály és egyéb közlemény nem került kihirdetésre.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Az adómentes lakáscélú támogatás szabályainak változása

2016. augusztus 1-jén léptek hatályba a lakáscélú munkáltatói támogatást érintő jogszabályi változások. Az új feltételeket csak a 2016. augusztus 1. utáni kérelmek, bírálatok esetén kell alkalmazni.
Bővebben
Késik az online pénztárgép használatára kötelezettek körének bővülése
A Nemzetgazdasági Minisztérium egy szeptember 5-i tájékoztatón bejelentette, hogy a tervezett szeptember végi dátum helyett, csak 2017. január 1-től bővül azon vállalkozások köre, akik bevételeiket online pénztárgéppel kötelesek dokumentálni.
Bővebben
A vezető tisztségviselő felelőssége

A Polgári Törvénykönyv 2016. július 1-én hatályba lépett változása ismételten ráirányította a figyelmet a vezető tisztségviselők felelősségével kapcsolatos kérdésekre.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Őszi ankétsorozat a számvitel és az áfa aktuális kérdéseiről

Őszi előadássorozatunk 2016. szeptember 7-26. között 6 vidéki helyszínen és Budapesten kerül megrendezésre. Az előadásokon a Saldo Zrt. szakértői tájékoztatják Önöket a mérlegtételek évvégi értékelésével és a kiegészítő melléklettel kapcsolatos számviteli szabályokról, továbbá az áfa aktuális kérdéseiről.
Következő helyszínek:
09. 14. - Zalaegerszeg
09. 19. - Miskolc
09. 21. - Győr
09. 26. - Szeged
Bővebben
Kérdezzen Lilliné Fecz Ildikótól!

2016. szeptember 15-én 9-12 óra között személyesen Lilliné Fecz Ildikónak tehetik fel költségvetési számvitellel kapcsolatos kérdéseiket telefonon.
Bővebben
Előadás a 2017-től átalakuló Cafetéria rendszerről
  • Hogyan változnak a Cafetéria szabályok jövőre?
  • Milyen juttatásokat adhat a munkáltató a dolgozóinak kedvezményes adózás mellett?
  • Hogyan változik a béren kívüli juttatások köre?
Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat Kissné Horváth Mariannától a Saldo Zrt. ismert szakértőjétől 2016. szeptember 19-én.
Bővebben
Előadás - Költségvetési szerveket érintő gyakorlati áfa kérdések
Nagyné Véber Györgyi - a költségvetési szerveket érintő speciális áfa szabályok ismert szakértője tart előadást a Saldo Zrt. szervezésében.
Saldo-tagok kedvezményes áron vehetnek részt a rendezvényen.
Bővebben
Könyvajánlat - 3 új kötettel bővült a Saldo Kiadó kínálata
A kiadványok kedvezményes áron megrendelhetők a Saldo kiadó webshopjában.
Bővebben

ADÓZÁS ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER 14 - 20.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

SZEP.
15.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
SZEP.
17.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
SZEP.
20.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!