Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 40. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 39. HÉT

SZEPT.
27.
36/2016. (IX. 27.) NGM rendelet

Az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők változásáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 146.

Hatálybalépés: 2016. 09. 28.; 2017. 01. 01.

Kihirdetésre került az NGM által már korábban bejelentett módosítás, mely szerint a korábban tervezett 2016. szeptemberi időpont helyett, csak 2017. január 1-től bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. Az érintettek körét és az egyéb változását megtalálják az erről szóló aktuális cikkünkben.
SZEPT.
27.
37/2016. (IX. 27.) NGM rendelet

A Karrier Híd programban való részvétel további feltételeiről, valamint a szociális hozzájárulási adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás kiadásáról szóló 2/2012. (II. 7.) NGM rendelet módosításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 146.

Hatálybalépés: 2016. 09. 28.
A rendeletben meghatározásra került azon magánszemélyek köre, akik a Karrier Híd Programban jogosultak részt venni. A kihirdetett rendelet értelmében az jogosult a programban részt venni, akit a lakóhely szerint illetékes járási hivatal a jogviszonyának fennállása alatt közvetítést kérőként vagy a jogviszony megszűnését követően álláskeresőként nyilvántartásba vesz, és a Karrier Híd Programba való belépését 2017. augusztus 31-ig belépési nyilatkozat kitöltésével kérelmezte.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Módosult az online pénztárgép használatára kötelezettek körének bővítési határideje

Bár a Nemzetgazdasági minisztérium illetékese, már egy szeptember 5-i tájékoztatón nyilvánosságra hozta, hogy elhalasztják az eredetileg 2016. szeptember 30-ra tervezett határidőt, a módosító rendelet csak az utolsó pillanatban került kihirdetésre.
Bővebben
Egyetemisták GYED jogosultsága
Lassan két éve él az a szabály, mely szerint bizonyos feltételek teljesülése esetén az államilag elismert felsőoktatási intézmények magyar nyelvű alapképzésében részt vevő nappali tagozatos hallgatói is részesülhetnek gyermekgondozási díjban.
Bővebben
Megszűnő helyi adó Bécsben

Ausztria kilenc tartománya közül elsőként – eltörlik a szórakoztatásra kivetett helyi adót (Vergnügungssteuer) Bécsben. A városvezetés elsősorban a vállalkozókat sújtó adminisztrációs terhek csökkentését célozza meg a döntéssel.
Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

TB-torna - Egy kis mozgás mindenkinek kell

2016. október 11-től 5 héten át kedd délutánonként - munkaidő után (minden alkalommal 17:00-20:15 között) - kerül megrendezésre előadássorozatunk, melyen a szakmában dolgozó kollégák neves előadók segítségével frissíthetik, fejleszthetik és rendszerezhetik tudásukat.

Előadók:
  • Farkasné Gondos Krisztina,
  • Táborossyné Dr. Morvai Zsuzsanna,
  • Barabás Miklós
Az előadások lapvető célja, hogy a társadalombiztosítási és bérszámfejtési területen dolgozó kollégák egy mindent átfogó, tematikusan felépített, gyakorlati feladatokkal történő továbbképzés keretein belül jussanak olyan információkhoz, amivel a mindennapi munkájukat szakszerűen el tudják látni.
Bővebben
Előadás - Költségvetési szerveknél dolgozók kétnapos gyakorlati áfa kurzusa

A Saldo Zrt. közismert szakértője Nagyné Véber Györgyi tart előadást a költségvetési szerveket érintő speciális áfa szabályokról és azok gyakorlati alkalmazásáról.

Időpont: 2016.10.10 - 11.
Helyszín: Budapest
Bővebben
Képzés - Államháztartási mérlegképes könyvelő OKJ

Államháztartási mérlegképes könyvelő OKJ-s képzés indul 2016. október 8-án a Saldo Zrt. szervezésében Budapesten. A képzések szombati napokon kerülnek megrendezésre 8:45 - 15:15 között.
Bővebben
Képzés - Szerezzen két képesítést egy év alatt!

Az idő pénz! Spóroljon Ön is!
Bérügyintéző és Társadalombiztosítási ügyintéző kombinált OKJ-s képzés indul 2016. novemberében Saldo Zrt. szervezésében, melynek keretében egy év alatt szerezheti meg a két képesítést.
Képzési napok hétköznapokon vagy hétvégén.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
100%
Támogatás összege:
minimum: 30 M Ft
maximum: 250 M Ft

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

OKTÓBER 5 - 11.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

OKT.
10.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!