Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 41. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 40. HÉT

OKT.
4.
2016. évi XCVI. törvény

A Magyarország Kormánya és Türkmenisztán Kormánya között a jövedelem- és a vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló Egyezmény kihirdetéséről


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 151.

Hatálybalépés: Az Egyezmény hatálybalépésének időpontja a későbbiek során közleményben kerül kihirdetésre.

A törvényben kihirdetésre került Magyarország és Türkmenisztán között létrejövő jövedelem és vagyonadókra vonatkozó kettős adóztatást elkerülő egyezmény. Ezen egyezmény Magyarország esetében különösen kiterjed a jövedelemadóra, társasági adóra, telekadóra és építményadóra.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Használt személygépkocsi közösségből történő beszerzésének áfa szabályai

Manapság egyre népszerűbb üzletággá fejlődött a közösség területéről történő használt személygépkocsi behozatal. Sok esetben a vállalkozások saját használatra is külföldről vásárolnak használt személygépkocsit, mivel a választék a hazai kínálatnál sokkal nagyobb, illetve bíznak abban, hogy a kiválasztott jármű műszaki állapota jobb a hazai társainál. Cikkünkben a használt gépjármű behozatalához kapcsolódó áfa szabályokat gyűjtöttük csokorba.
Bővebben
A Kúria újabb döntése telekadó ügyben
Újabb ügyben határozott a Kúria, melyben megállapította, hogy törvénybe ütköző az, ha az önkormányzat a helyi adók mértékének megállapításánál nem veszi figyelembe a helyi sajátosságokat és az adóalanyok teherviselő képességét.
Bővebben
Jövő évi adótörvények Lengyelországban

A lengyel pénzügyminisztérium a kormány adócsalásellenes intézkedései részeként közzétette az Áfa törvény, az Adóbírságról szóló törvény és az Adózásról szóló törvény módosításait tartalmazó javaslatcsomagját. Amennyiben a törvényhozás elfogadja a változtatásokat, az új rendelkezések 2017. január 1-jén léphetnek életbe.

Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Tájékoztató Saldo tagoknak

A Saldo Zrt. 2017-ben sem emeli az átalánydíjas tanácsadói szolgáltatásai díját.
Bővebben
Képzés - Szerezzen két képesítést egy év alatt!

Az idő pénz! Spóroljon Ön is!
Bérügyintéző és Társadalombiztosítási ügyintéző kombinált OKJ-s képzés indul 2016. novemberében a Saldo Zrt. szervezésében, melynek keretében egy év alatt szerezheti meg a két képesítést.
Bővebben
Képzés - Államháztartási mérlegképes könyvelő OKJ

Államháztartási mérlegképes könyvelő OKJ-s képzés indul 2016. november 5-én a Saldo Zrt. szervezésében Budapesten. A képzések szombati napokon kerülnek megrendezésre.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
100%
Támogatás összege:
minimum 400 M Ft
maximum 1500M Ft

Pályázatok lezárása

A beérkezett támogatási kérelmek nagy számára és a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel 2016. október 7-i határnappal a Széchenyi 2020 keretében megjelent alábbi felhívások lezárásra kerültek:

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

OKTÓBER 12-18.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

OKT.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
OKT.
17.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!