Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2016. 45. hét

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 44. HÉT

NOV.
3.
72/2016. (XI. 3.) FM rendelet

Az egyes közvetlen támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 169.

Hatálybalépés: 2016. 11. 04.

Megjelent az egyes közvetlen támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szóló 72/2016. (XI. 3.) FM rendelet.

A rendelet az alábbi jogszabályokat módosítja, pontosítja, illetve értelmező rendelkezéseket állapít meg:
  • az anyakecsketartás csekély összegű támogatásáról szóló 26/2014. (XI. 20.) FM rendelet,
  • a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet,
  • az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület, az állandó gyepterület és az állandó kultúrával fedett földterület növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartásának feltételeiről szóló 10/2015. (III. 13.) FM rendelet,
  • az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások igénybevételével kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 22/2016. (IV. 5.) FM rendelet,
  • a 2016. évi egységes területalapú támogatás, valamint az egyéb közvetlen támogatások összegeinek megállapításárról szóló 67/2016. (X. 13.) FM rendelet.

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Változik a közbeszerzési törvény

A Kormány benyújtotta a Parlament elé a közbeszerzési törvény 2017-es változásaira vonatkozó törvényjavaslatát, valamint ezzel összhangban a nemzeti közbeszerzési értékhatárokat megállapító költségvetési törvény-módosításra vonatkozó előterjesztést.

A módosítások a közbeszerzési eljárásokat az alacsonyabb értékű beszerzések esetén ugyan megkönnyíthetik, de jelentős szigorítások is életbe léphetnek.

Bővebben
KIVA, vagy nem KIVA - ez itt a kérdés!
Legkésőbb 2016. december 31-éig be kell jelentkezni a KIVA hatálya alá annak, aki 2017. január 1-jétől ezt az adózási módot kívánja alkalmazni.

Jövő év elejétől ugyanis jelentősen megváltozik a kisvállalati adó szabályozása. A változások jó része kedvező az ezen adózási módot választó vállalkozások számára.
Bővebben

Áfa-hírek az Unióból

2017-től az Európai Unió több tagállamában az általános forgalmi adó mértékében és az adatszolgáltatási kötelezettségben változások várhatók.

Romániában például kedvezményes kulccsal adóznak majd a sportolással és testedzéssel kapcsolatos szolgáltatások, míg Olaszországban kötelező lenne a negyedéves áfa bevallás.

Bővebben

SALDO ESEMÉNYEK

Képzés - A közbeszerzési törvény 2017. január 1-ei változásai

Hogyan változnak az értékhatárok és az eljárás fajták, melyek az eljárás eredményességének a feltételei, hogyan módosulnak az alvállalkozói kifizetések.

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a 2016. december 16-án a közbeszerzési törvény módosításairól szóló előadásunkon.

Előadó Murvai László, a Saldo Zrt. közbeszerzési szakértője.

Bővebben
Téli ankét-sorozat Saldo tagoknak

2016. november 28-tól 2016. december 15-ig kerül megrendezésre téli ankét-sorozatunk az adótörvények 2017. évi változásairól.

Ügyfeleink a meghívót hamarosan megkapják, illetve olvashatják a tájékoztatót honlapunkon.

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás mértéke:
max: 100 %
Támogatás összege:
minimum 50 M Ft,
maximum 370 M Ft.
(a támogatás maximális mértéke 5-10 %-kal növelhető a hátrányos helyzetű térségben létrejövő min. 5 gazdálkodó szervezeti gyakorlati képzőhely esetén)

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

NOVEMBER 9 - 15.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

NOV.
10.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
NOV.
14.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
NOV.
15.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!