Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 28. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Adatszolgáltatás az 1 M Ft feletti beszerzésekről 2017. július 14-ig

A „központi költségvetési szervek körébe sorolt” ajánlatkérők az 1 M forintot elérő, de a közbeszerzési értékhatárokat el nem érő értékű szerződéseik megkötését megelőzően is kötelesek legalább három ajánlatot bekérni.

Bővebben
Az Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallási határideje 2017. július 15.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai tagok bevallásukat a kamara portálján elérhető „e-Irodába” belépve tehetik meg. Bővült az igénybe vehető tagdíjkedvezmények köre. A bevallás késedelme vagy elmulasztása  a tagdíjon felül pótlék befizetést vonhat maga után. 
Bővebben
Finanszírozási megoldások rövid és hosszú távra

A fejlődéshez ma már elengedhetetlen a megfelelő finanszírozási forma és partner kiválasztása. Cikkünkben az MKB Bank által kínált néhány lehetőséggel ismerkedhetnek meg.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 27. HÉT

JÚL.
4.
176/2017. évi (VII. 4.) Korm. rendelet

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 107. szám

Hatályba lépés:  2017. július 5.


A rendelet az értelmező rendelkezések között tartalmazza a beruházás megkezdésének napját, az energetikai audit fogalmát, az energetikai auditálást, az energetikai auditáló szervezetet, az energetikai auditort, illetve a nehéz helyzetben lévő társaság fogalmát.
 
Meghatározza az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházási minőség igazolásának módját, az adókedvezmény igénybevételének feltételeit, az adókedvezmény keretében nem elszámolható költségeket, az adókedvezmény igénybevételével kapcsolatos adatszolgáltatást. A jogszabály előírja, hogy az adókedvezmény igénybevételével kapcsolatos valamennyi iratot az adózó a beruházás üzembe helyezését követő 10 évig köteles megőrizni.
 
A rendelet átmeneti intézkedést tartalmaz a rendelet hatálybalépését megelőzően megkezdett beruházásokra.
 
A rendelet 1. melléklete tartalmazza az energiahatékonysági célú beruházásról az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás mintáját.

SALDO ESEMÉNYEK

Informatikai ajánlatunk - Ismerje meg a Saldo Creator Budget vagy Business rendszert a gyakorlatban!

Ingyenes program bemutató

Költségvetési ügyfeleknek: 2017. július 20., 12.30
Vállalkozási ügyfeleknek: 2017. július 27., 12.30
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Nyelvtanulással a boldogulásért (EFOP-3.2.14-17)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

min. 330 M Ft,
max. 410 M Ft.
Az igényelt támogatási összeg nem haladhatja meg tanulónként a 150 000 forintot (minimálisan vállalható tanulói létszám 2200 fő).

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

JÚLIUS 12 - 18.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

JÚL.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
JÚL.
17.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!