Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 29. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Cégkapu regisztráció augusztus 30-ig

Gazdálkodó szervezet nevében a cégkapu-regisztrációt a gazdálkodó szervezet képviseletére jogosult természetes személy kezdeményezheti. Amennyiben a gazdálkodó szervezet képviseletére jogosult természetes személynek még nincs ügyfélkapuja, gondoskodnia kell az ügyfélkapus bejelentkezéséről.

Bővebben
Újból módosul a Csődtörvény

Másodlagos fizetésképtelenségi eljárás, fizetésképtelenségi szakértők, hitelezői jogok és határokon átívelő jogvédelem az uniós jogharmonizáció jegyében; csőd- és felszámolási eljárások az új uniós rendelet hatálya alatt.
Bővebben
A NAV elektronikus információ szolgáltatása

A vámeljárás gyorsabb és rugalmasabb lefolytatása érdekében az MKB Bank lehetőséget biztosít a vám, a nem közösségi adók és díjak egy zárt, automatikus, a NAV EBÜK (Elektronikus Banki Üzenet Küldő) rendszeren keresztül történő bonyolítására.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 27. HÉT

JÚL.
4.
176/2017. évi (VII. 4.) Korm. rendelet

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 107. szám

Hatályba lépés:  2017. július 5.


A rendelet az értelmező rendelkezések között tartalmazza a beruházás megkezdésének napját, az energetikai audit fogalmát, az energetikai auditálást, az energetikai auditáló szervezetet, az energetikai auditort, illetve a nehéz helyzetben lévő társaság fogalmát.
 
Meghatározza az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházási minőség igazolásának módját, az adókedvezmény igénybevételének feltételeit, az adókedvezmény keretében nem elszámolható költségeket, az adókedvezmény igénybevételével kapcsolatos adatszolgáltatást. A jogszabály előírja, hogy az adókedvezmény igénybevételével kapcsolatos valamennyi iratot az adózó a beruházás üzembe helyezését követő 10 évig köteles megőrizni.
 
A rendelet átmeneti intézkedést tartalmaz a rendelet hatálybalépését megelőzően megkezdett beruházásokra.
 
A rendelet 1. melléklete tartalmazza az energiahatékonysági célú beruházásról az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás mintáját.

SALDO ESEMÉNYEK

Konzultációs nap költségvetési tagjaink részére 

2017. július 20-án kerül megrendezésre július havi konzultációs napunk a Saldo Zrt. költségvetési tagjai részére.

E havi téma: az immateriális javak, tárgyi eszközök, részesedések bekerülési értéke, megállapításának szabályai az államháztartásban
Bővebben
Kérdezzen Lilliné Fecz Ildikótól!

2017. július 24-én, hétfőn 9.30 órától 13 óráig személyesen Lilliné Fecz Ildikónak tehetik fel költségvetési számvitellel kapcsolatos kérdéseiket telefonon Saldo tagsággal rendelkező ügyfeleink.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Tanyafejlesztési Program – a tanyák lakóépületének felújítása, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztések (TP-3-2017)

Támogatás mértéke:

75 %

Támogatás összege:

4 M Ft

Tanyafejlesztési Program – a tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének támogatása (TP-2-2017)

Támogatás mértéke:

max. 75 % (fiatal gazdálkodók esetében 90 %)

Támogatás összege:

max. 3 M Ft

Tanyafejlesztési Program – települési és térségi fejlesztések támogatása (TP-1-2017)

Támogatás mértéke:

90 %

Támogatás összege:

max. 8 M Ft
(az egyes alprogramok esetén változó mértékű, 2-8 M Ft között)

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

JÚLIUS 19 - 25.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

JÚL.
20.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
JÚL.
25.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!