Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 35. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

2017. augusztus 30. - Fontos határidő!
Holnap lejár a Cégkapu bejelentkezés határideje


Az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőséget (hivatalos elérhetőség) a gazdálkodó szervezet 2017. augusztus 30-ig köteles bejelenteni.

Bővebben
Meddig adómentes az egyszerűsített foglalkoztatott munkabére?

A munkavállalóknak abban az esetben kell bevallania az egyszerűsített foglalkoztatásban megszerzett jövedelmet 2018. május 20-ig, ha az ebből a tevékenységből származó bevétele meghaladja a mentesített keretösszeget. Jövedelemként kizárólag a megállapított mentesített keretösszeg feletti részt kell figyelembe venni és bevallani, melyet 15 százalék személyi jövedelemadó terhel.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 34. HÉT

AUG.
25.
NAV Közlemény

A 2017. szeptember 1-je és szeptember 31-e között alkalmazható üzemanyagárakról


Kihirdetésre került: Hivatalos Értesítő 2017. évi 41. szám

A személyi jövedelemadóról szóló – többször módosított – 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Ólmozatlan motorbenzin ESZ - 95 343 Ft/l
Gázolaj 343 Ft/l
Keverék 380 Ft/l
LPG autógáz 212 Ft/l


Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

SALDO ESEMÉNYEK

Konzultációs nap vállalkozási Saldo tagoknak

2017. augusztus 31-én kerül megrendezésre szokásos havi konzultációs napunk a Saldo Zrt. vállalkozási tagjai részére.

E havi téma: a reklámadó szabályai 2017. július 1-jét követően.
Bővebben
Őszi ankét-sorozat a számvitel és a számlakorrekció áfa szabályai témakörben

Őszi előadás-sorozatunk 2017. szeptember 5-21. között Budapesten és 6 vidéki helyszínen kerül megrendezésre. Az előadásokon a Saldo Zrt. szakértői tájékoztatják Önöket a követelésekkel, kötelezettségekkel, valamint a készletekkel kapcsolatos számviteli elszámolásokról, továbbá a számlakorrekció áfa szabályairól.
Bővebben
Oktatási ajánlatunk - Önkormányzati ASP

4 alkalmas oktatásunk keretében gyakorlati útmutatót nyújtunk a résztvevőknek az önkormányzati ASP rendszer használatához. Minden modul használatán keresztül bemutatjuk a legpraktikusabb megoldásokat.

Előadó: Majer Kinga - bejegyzett ASP oktató
Időpontok: 2017. szeptember 14., 18., 25., 28.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2017.

Támogatás mértéke:

75 %

Támogatás összege:

nincs meghatározva

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

AUGUSZTUS 30 - SZEPTEMBER 5.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

AUG.
31.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!