Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 36. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Kedvezményes adókulcs az iskolai menzán

Itt a szeptember és elkezdődött az iskola. Felmerülhet a kérdés, hogy az Iskolai menzán lehetséges-e a liszt vagy tej felhasználásával készült ételt kedvezményes adókulccsal számlázni a tanulóknak és a tanároknak?

Bővebben
Csökken a társasági adó Franciaországban

A 2018-tól tervezett francia adójogszabály-változások legfontosabb elemei a társasági adó-kulcsok csökkentése, a sokat kritizált vagyonadó (ISF) eltörlése, a versenyképesség növelése érdekében bevezetett adójóváírás (CICE) járulékcsökkentéssel történő helyettesítése és a tőkenyereség-adó egyszerűsítése.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 35. HÉT

A Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítő 2017. augusztus 28 - szeptember 3. között megjelent lapszámaiban a szakmát érintő jogszabály és egyéb közlemény nem került kihirdetésre.

SALDO ESEMÉNYEK

A mai napon indul őszi ankét-sorozatunk a számvitel és a számlakorrekció áfa szabályai témakörben

Őszi előadás-sorozatunk 2017. szeptember 5-21. között Budapesten és 6 vidéki helyszínen kerül megrendezésre. Az előadásokon a Saldo Zrt. szakértői tájékoztatják Önöket a követelésekkel, kötelezettségekkel, valamint a készletekkel kapcsolatos számviteli elszámolásokról, továbbá a számlakorrekció áfa szabályairól.

Időpontok és helyszínek:

szeptember 5.: Budapest
szeptember 6.: Debrecen
szeptember 7.: Győr
szeptember 11.: Pécs
szeptember 13.: Miskolc
szeptember 19.: Zalaegerszeg
szeptember 21.: Szeged


Az előadások írásos anyaga tagjaink részére elérhető a www.adozasitanacsadas.hu tagi zártkörű oldalán az ankét anyagok menüpont alatt.

A bővebben gombra kattintva megtekinthetik az előadásokon szerezhető kreditpontokat, az előadók nevét és a részvétellel kapcsolatos egyéb információkat.
Bővebben
Belső Ellenőri Klub következő rendezvénye

2017. szeptember 13-án kerül megrendezésre soron következő belső ellenőrzési klubelőadásunk Saldo belső ellenőrzési klubtagsággal rendelkező ügyfeleink részére.

Az előadás témája az Új Belső Ellenőrzési Kézikönyv.
Előadó: Szentirmainé Holi Gabriella (okl. könyvvizsgáló)

Belső Ellenőri Klubtagsággal rendelkezők számára az előadás 2 fő részére ingyenes.
Bővebben
Oktatási ajánlatunk - Önkormányzati ASP

4 alkalmas oktatásunk keretében gyakorlati útmutatót nyújtunk a résztvevőknek az önkormányzati ASP rendszer használatához. Minden modul használatán keresztül bemutatjuk a legpraktikusabb megoldásokat.

Előadó: Majer Kinga - bejegyzett ASP oktató
Időpontok: 2017. szeptember 14., 18., 25., 28.
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása (GINOP-1.3.4-17)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

min. 50 M Ft;
max. 1 Mrd Ft.

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER 6 - SZEPTEMBER 12.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

SZEPT.
11.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
SZEPT.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!