Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 41. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

A vámhatározatok kezelésének új rendszere: CDMS

2017. október 2-ától jelentősen megváltozott a vámhatósági határozatok kezelésének rendszere. Az új vámhatározat-kezelő rendszer rövidített elnevezése a CDMS. Egyes határozat-típusokat ezen időponttól kezdődően elektronikusan kezeli a hatóság, az EU központi szerverén keresztül.

Bővebben

Új adatbázis a NAV honlapján

Áfabevallási kötelezettségüket nem teljesítő adóalanyokról nyilvános listát vezet a NAV. Az adóhatóság októbertől teszi közzé az új adatbázist a honlapján.

Bővebben
Európai Ügyészség: hatékonyabb fellépés a határokon átnyúló uniós áfacsalások ellen

Az Európai Parlament október 5-i ülésén jóváhagyta a határokon átnyúló csalási és korrupciós bűncselekmények felderítését végző Európai Ügyészség (European Public Prosecutor's Office – EPPO) felállítását. Az új uniós hivatal 20 tagállam megerősített együttműködésének keretében jön létre; Magyarország nem vesz részt az együttműködésben.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 40. HÉT

OKT.
03.
28/2017.  (X. 3.) NGM rendelet

A fejezeti kezelésű előirányzatok kezeléséről és felhasználásáról szóló 16/2015. (V. 29.) NGM rendeletnek a Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény módosításáról szóló 2017. évi LXXXVI. törvénnyel összefüggő módosításáról.


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 160. szám

Hatályba lépés:  2017. október 4.


A rendelet tartalmazza többek között a kis- és középvállalkozások részére tanácsadáshoz nyújtott támogatás előírásait, mely támogatás esetén a támogatási intenzitás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50%-át.

Tartalmazza továbbá a képzési támogatást, mely támogatás esetén a támogatási intenzitás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50%-át.

A rendelet meghatároz több fogalmat, mely a rendeleti előírás értelmezéséhez és helyes végrehajtásához szükséges, mint például az áttelepítés, megváltozott munkaképességű munkavállaló, mezőgazdasági ágazat, működési eredmény fogalma, tartalmazza azon uniós jogszabályoknak a felsorolását, melyeket a rendelet alkalmazásakor figyelembe kell venni.

SALDO ESEMÉNYEK

Képzési ajánlataink

Szakképzési hozzájárulási kötelezettség


Budapest, 2017. november 14.
Előadó: Kissné Horváth Marianna (Saldo Zrt.)

TB Konferencia - Nemzetközi ügyek és kapcsolódó 2018-as változások

Budapest, 2017. november 21.
Előadó: Horváth Tibor, Táborossyné Dr. Morvai Zsuzsanna, Barabás Miklós

Baleseti ellátások 2018-as változásai, letiltások, számfejtése

Budapest, 2017. december 14.
Előadó: Farkasné Gondos Krisztina, Táborossyné Dr. Morvai Zsuzsanna, Falusiné Janech Adrienn
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Megváltozott munkaképességű munkavállalók 2018. évi rehabilitációs célú tartós, vagy tranzit foglalkoztatásának támogatása (REHAB-18-TTF)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

nem meghatározott

Utcai szociális munkát végző szolgáltató befogadása és állami támogatása

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

1.625.000 Ft /negyedév/Szolgáltató

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

OKTÓBER 11 - 17.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

OKT.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
OKT.
17.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!