Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 39. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Óvodapedagógusok 2017. szeptember 1-jén esedékes illetményemelése

2017. szeptember 1-től hatályba lépett nemzeti közoktatásról szóló törvény szerint a köznevelési intézmények vezetői a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak esetében a besorolás szerinti illetménytől eltérhetnek, azonban a dolgozók fizetése nem lehet alacsonyabb a 2017. augusztus 31-ig érvényes illetménynél.

Bővebben

2017. szeptember 30-a a külföldi áfa visszaigénylés benyújtására nyitva álló jogvesztő határidő


Az ELEKAFA nyomtatványt legkésőbb a visszatérítési időszakot követő naptári év szeptember 30-ig lehet benyújtani. A visszatérítési időszak nem haladhatja meg az egy naptári évet és nem lehet rövidebb 3 naptári hónapnál, kivéve, ha az adó-visszatéríttetési kérelem olyan időszakra vonatkozik, amely egy naptári év 3 naptári hónapnál kevesebb fennmaradó része.

Bővebben
Az EU tisztességes adózásra szorítaná a digitális gazdaságot

Megjelent az Európai Unió Bizottságának új menetrendje a digitális szolgáltatást nyújtó nemzetközi vállalatok tisztességes, egyszersmind növekedésbarát megadóztatására. A tagállamok elkötelezettek egy globális, az egységes digitális piac elveinek megfelelő megoldás kidolgozása mellett.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 38. HÉT

SZEPT.
21.
274/2017. évi (IX. 21.) Korm. rendelet

Az iskolaszövetkezetek és a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek számára fizetendő minimális szolgáltatási díjról.


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 152. szám

Hatályba lépés:  2017. szeptember 22.


A rendelet előírja, hogy az iskolaszövetkezet és a közérdekű nyugdíjas szövetkezet számára fizetendő minimális szolgáltatási óradíj összege megegyezik a minimálbér egy órára vetített összegének 1,178-szorosával. Továbbá, a minimális szolgáltatási óradíj levonás, visszatérítés vagy kedvezmény útján nem csökkenthető.
A rendelet alkalmazásában minimálbér a  kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a  garantált bérminimum megállapításáról szóló kormányrendeletben meghatározott minimálbér vagy garantált bérminimum órabér összege.

Egyidejűleg hatályát veszti az  iskolaszövetkezetek számára fizetendő minimális szolgáltatási díjról szóló 199/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet.

SZEPT.
21.
24/2017. évi (IX. 21.) BM. rendelet

Az önkormányzati hivatalok egységes irattári tervének kiadásáról szóló 78/2012. (XII. 28.) BM rendelet módosításáról.

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 152. szám

Hatályba lépés:  2017. október 1.


E rendelet módosította az önkormányzati hivatalok egységes irattári tervének kiadásáról szóló 78/2012. (XII. 28.) BM rendelet Mellékletét, amely ezen rendelet 1. melléklete szerint módosul.

SZEPT.
22.
NAV Közlemény

A 2017. október 1-je és október 31-e között alkalmazható üzemanyagárakról.

 

Kihirdetésre került: Hivatalos Értesítő 2017. évi 47. szám

A személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Ólmozatlan motorbenzin ESZ - 95 347 Ft/l
Gázolaj 345 Ft/l
Keverék 384 Ft/l
LPG autógáz 214 Ft/l

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

SALDO ESEMÉNYEK

Konzultációs nap vállalkozási tagjaink részére 

2017. szeptember 28-án kerül megrendezésre szeptember havi konzultációs napunk a Saldo Zrt. vállalkozási tagjai részére.

E havi téma: Ingatlan bérbeadás áfa szabályai.
Bővebben
Képzési ajánlataink

Költségvetési szervek szabályzatai (az Ávr. 2017. évi rendelkezései, önköltségszámítás)

Budapest, 2017. október 9.
Előadó: Szentirmainé Holi Gabriella (okl. könyvvizsgáló)

 
 
Cégkapu regisztráció, pénzmosás elleni küzdelem az új szabályok között

Budapest, 2017. október 16.
Előadó: Szentirmainé Holi Gabriella (okl. könyvvizsgáló)
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása (AUTMENTOR 2017)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

max. 800 e Ft

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER 27 - OKTÓBER 3.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

SZEPT.
29.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!