Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2017. 45. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

A magyar gazdaság a 48. a Világbank idei versenyképességi rangsorában

2017. október 31-én jelent meg a Világbank Csoport (World Bank Group) jubileumi 15. kiadványa (Doing Business 2018), amely az elmúlt évekhez hasonlóan 190 ország versenyképességét vizsgálta tíz – az üzleti környezet intézményi feltételeit jellemző – tényezőcsoport alapján.
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 44. HÉT

OKT.
31.
36/2017. (X. 31.) NGM rendelet

A fejezeti kezelésű előirányzatok kezeléséről és felhasználásáról szóló 16/2015. (V. 29.) NGM rendelet és az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezések üzemeltetői számára az Automata Felügyeleti Egység beszerzéséhez nyújtandó támogatásról szóló 20/2017. (VII. 31.) NGM rendelet módosításáról.


Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2017. évi 176. szám

Hatályba lépés: 2017. november 1.


A rendelet módosítás rögzíti, hogy az élelmiszer értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automata berendezések után a támogatást kizárólag olyan felügyeleti szolgáltató igényelheti, aki az üzemeltetővel felügyeleti szolgáltatói szerződést köt, és az Automata Felügyeleti Egységet (AFE) az állami adó- és vámhatósághoz bejelentett és regisztrációs számmal rendelkező automata berendezésbe legkésőbb az adózás rendjéről szóló törvényben az automata berendezések AFE-vel való ellátására előírt határidőig telepíti, és a telepítést követően működteti.

A rendelet módosítás a támogatás iránti kérelem és a jogosultsági feltételeket igazoló dokumentum benyújtási határidejét megváltoztatja, az eredeti 2017. augusztus 31-i határidő 2017. november 17-re módosul.

A AFE értékesítésében és telepítésében való közreműködés alapján nyújtott támogatási előleg elszámolási határideje az eredeti 2018. január 31. helyett a rendelet előző mondatban meghatározott határidőt követő 60 napon belüli határidőre módosul.

A felügyeleti szolgáltató elkülönített, analitikus nyilvántartást vezet a támogatott AFE-vel ellátott automata berendezések üzemeltetőivel kötött felügyeleti szolgáltatói szerződések adatairól, melyet az eredeti 2018. január 31-i határidő helyett az előző mondatban leírtak szerint számított 60 napon belül az eAdaton keresztül továbbít a kezelő szerv felé.

Az üzemeltető a felügyeleti szolgáltatói szerződés megkötését követően a felügyeleti szolgáltató részére átadja a köztartozásmentes adózói minőségéről szóló igazolást vagy nemleges adóigazolást, ennek a határideje a szerződés megkötését követő 8 napról megváltozott a 2017. november 3-i határidőre.

Módosul továbbá az eredeti rendelet 1. melléklete.

SALDO ESEMÉNYEK

Megtekinthető előző havi vállalkozói konzultációs napunk videofelvétele

Téma: KATA vagy KIVA - melyiket érdemes választani?
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén (GINOP-2.1.8-17)

Támogatás mértéke:

max. 50 %

Támogatás összege:

min. 5 M Ft,
max. 15 M Ft

Lépj egy fokkal feljebb! – Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása (VEKOP-7.3.6-17)

Támogatás mértéke:

100 %

Támogatás összege:

min. 20 M Ft,
max. 30 M Ft (az egyéni fejlesztésbe bevont tanulók számától függően)

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

NOVEMBER 8 - 14.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

NOV.
10.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
NOV.
13.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!