Heti Hír-Adó
Nézze meg böngészőben
2018. 15. hét

AKTUÁLIS ADÓZÁSI HÍREK

Munkaszüneti nap díjazása betegszabadság esetén

A munkaszüneti napnak minősített általános munkarend szerinti munkanapokra is jár díjazás.
Bővebben
Vasárnaptól kötelező az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR) használata

Utolsó lehetőség a „hagyományos” közbeszerzési eljárás megindítására
Bővebben

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK 14. HÉT

ÁPR.
05.
66/2018. (IV. 5.) Korm. rendelet

az  egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III.8.) Korm. rendelet módosításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2018. évi 50. szám 

Az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelet kiegészült, mely szerint, ha az 1. melléklet 2. és 3. pontja szerinti fogyasztói közösség esetében az 1. melléklet 1. pontja szerinti összeg és a lakóépület műszakilag megosztott önálló lakásai számának szorzata meghaladja az 1. melléklet 2. és 3. pontjában meghatározott – adott fogyasztói közösség esetében irányadó – juttatás összegét, a fogyasztói közösség legkésőbb 2018. május 31-ig jogosult kérni az egyetemes szolgáltatótól az ezen különbözet egyetemes szolgáltatónál vezetett folyószámláján történő jóváírását.
Ezen kérelem formanyomtatványon is megtehető. Az egyetemes szolgáltató a formanyomtatványt az ügyfélszolgálatán és a honlapján 2018. április 10-ig közzéteszi.
 
A fogyasztói közösségnek a különbözet jóváírására vonatkozó kérelmében a lakóépületre vonatkozó hatályos alapító okirattal vagy legalább 30 napnál nem régebbi, nem hiteles tulajdonilap-másolattal igazolnia kell a lakóépület műszakilag megosztott, önálló lakásainak számát, továbbá be kell mutatnia az előzőek szerinti számítást és a különbözet összegét.
 
Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, az alapján a különbözetet jóváírja, és soron kívül levélben tájékoztatja a fogyasztói közösséget a folyószámláján részére biztosított különbözet jóváírásáról.

ÁPR.
06.
1/2018. (IV. 6.) AB határozat

a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelettel kapcsolatos mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenesség megállapításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2018. évi 51. szám 

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az Országgyűlés az Alaptörvény XIX. cikk (1) bekezdésével összhangban álló jogalkotás megvalósítása során a XV. cikk (5) bekezdését sértő, mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet idézett elő azzal, hogy nem szabályozta a közlekedőképességükben a mozgásszervi fogyatékosokkal azonos mértékben, de nem mozgásszervi betegségből eredően korlátozott személyek támogatását. Az Alkotmánybíróság felhívja az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának 2018. december 31-ig tegyen eleget.

ÁPR.
06.
2/2018. (IV. 6.) AB határozat

a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvénnyel kapcsolatos alkotmányossági követelmény megállapításáról

Kihirdetésre került: Magyar Közlöny 2018. évi 51. szám 

Az Alkotmánybíróság határozatában előírja, hogy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 1. § (2) bekezdése 3. pontja második fordulata alkalmazása során az Alaptörvény XV. cikk (2) bekezdéséből és XIX. cikk (1) bekezdéséből fakadó alkotmányos követelmény, hogy a havi átlagjövedelem számításának szabályát valamennyi olyan ellátásra jogosultra alkalmazni kell, aki a referencia időszak kezdetét követően rendelkezik legalább 180 naptári napi, egészségbiztosítási járulékfizetés alapját képező jövedelemmel.

SALDO ESEMÉNYEK

Témajavaslatok költségvetési konzultációs napokra

A konzultációs napok szakmai aktivitásának növelése érdekében várjuk témajavaslataikat április havi költségvetési konzultációnkra.
Bővebben
Aktuális képzéseink, konferenciáink

Adótanácsadó OKJ képzés
 
Tanfolyam indulása: 2018. április 19.
Helyszín: Saldo Zrt. Oktatóterme (1135 Budapest, Mór u. 2-4.) 
Bővebben
Kulcskérdések az Államháztartási ÁFA adózásának területén - 2018.
Budapest, 2018. április 24.
Előadó: Nagyné Véber Györgyi adótanácsadó, okleveles forgalmi-adó szakértő
Bővebben
Közösségen belüli ügyletek 2018.
Budapest, 2018. május 03.
Előadó: Vira Sándor adószakértő, a Saldo Zrt. munkatársa
Bővebben

PÁLYÁZATFIGYELŐ

Támogatás összege:
max. 5 MFt
Támogatás mértéke:
100 %
Támogatás összege:
min. 500 eFt - max. 1 MFt
Támogatás mértéke:
max. 90 %

ADÓZÁSI ESEMÉNYEK

ÁPRILIS 11 - ÁPRILIS 17.

E rovatban a következő hét nap adózással összefüggő határidői kerülnek összefoglalásra. Az egyes időpontokhoz kapcsolódó teendők listáját a dátum melletti linkre kattintva tekinthetik meg honlapunkon.

ÁPR.
12.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
ÁPR.
16.
Bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségek és pénzügyi rendezés
adozasitanacsadas.hu     06-1-237-9820     tana@saldo.hu
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert hírlevelünk küldéséhez előzetesen hozzájárult, vagy cége Saldo tagsági szerződéssel rendelkezik Az üzenet küldője a SALDO Zrt. (székhely: 1135 Budapest, Mór utca 2-4.). Amennyiben Ön úgy dönt, hogy bármilyen okból kifolyólag nem kíván a továbbiakban ilyen üzeneteket kapni, kérjük kattintson ide, vagy küldjön egy e-mailt "Leiratkozás" tárggyal a marketing@saldo.hu címre. Leiratkozási szándékát postai levélben az alábbi címen jelezheti: SALDO Zrt., 1394 Bp. 62. Pf. 397.
A Heti Hír-Adó korábbi kiadásait megtekintheti az archívumban.
Küldje tovább ismerősének!