Költségvetési szervek étkezéssel kapcsolatos áfa kérdései (Bölcsõdék, óvodák, általános iskolák, szociális intézmények étkeztetése)
Cikk, Hír

Költségvetési szervek étkezéssel kapcsolatos áfa kérdései (Bölcsõdék, óvodák, általános iskolák, szociális intézmények étkeztetése)

2007-07-19
{$cim} {$lead}   Egy kis visszatekintés 2003. 12. 31-ig az áfatörvény tárgyi adómentes tevékenység bevételének minõsítette arányosítás szempontjából az ellenérték nélkül végzett tevékenységekre kapott állami támogatást is. Az adóalanyiságot nem eredményezõ tevékenységekhez (pl. óvodai, iskolai nevelés) kapott állami támogatás, tárgyi adómentes tevékenység bevételének minõsült és ezért lehetõség volt az áfatörvény 3. sz. melléklete szerinti bevételarányos képlet alkalmazására. Az áfatörvény 3. sz. melléklete szerinti arányosítási számítással azoknak a beszerzéseknek az elõzetesen felszámított adóját lehet levonásba helyezni, amely beszerzések adóköteles és adómentes tevékenységet egyaránt szolgálnak. Az adóalanyiságot nem eredményezõ, ingyenesen végzett tevékenységek, mivel azokból bevétel nem keletkezik, nem alapoztak volna meg vi...
A cikk olvasásához be kell jelentkeznie az oldalra

Ha még nincs Saldo tagsága, nézze meg, hogyan válhat taggá, hogy olvashassa cikkeinket

Ne maradjon le a változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!