Indul a nyári diákmunka program!
Cikk, Hír

Indul a nyári diákmunka program!

2018-06-12
Állami támogatás a diákok foglalkoztatásához a mezőgazdaságban és a vendéglátásban

Új lehetőséggel bővül a nyári diákmunka program. A pénzügyminisztérium az idei évben is meghirdette a diákok nyári foglalkoztatását támogató diákmunka programot. A területi, települési önkormányzatok és az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett az idén a mezőgazdaságban és a vendéglátás területén működő vállalkozások esetében is támogatható a diákok munkaviszonyban történő nyári foglalkoztatása.

A program a diákok munkabéréhez és a munkabért terhelő szociális adóhoz nyújt támogatást. A támogatás 2018. június 18. és augusztus 31. közötti, legfeljebb két hónapra adható a 16-25 év közötti diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén.

Az önkormányzatok által foglalkoztatott diákok esetében  a napi hatórás foglalkoztatást, míg a mezőgazdaságban és a vendéglátásban a teljes munkaidőben, napi 8 órában foglalkoztatott diákok  munkabérének és közterhének a 75 százalékát támogatja az állam. A támogatás összege szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén 103.500 forint munkabér, és a munkabért terhelő 20.183 forint szociális hozzájárulási adó, a szakképzettséget igénylő munkakörben 135.375 forint munkabér és a munkabért terhelő 26.398 forint szociális hozzájárulási adó.

Azoknak a foglalkoztatóknak, akik a programban részt kívánnak venni, a felmerülő munkaerő igényüket a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk. A diákoknak az illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályánál kell magukat regisztráltatni, hogy részt kívánnak venni a nyári diákmunka programban, azaz munkaviszony keretében munkát akarnak vállalni.

 

Saldo-tipp

Konferencia az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettségről június 21-én

A Saldo Creator számlázási modulja és
kisvállalkozási szoftvere 
felkészült az online adatszolgáltatásra!

Érdekel a szoftver

Ne maradjon le a változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!